Aardbeving in Japan, gelukkig geen gevolgen

Japan werd vanochtend opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.8 op de schaal van Richter. Er zijn zover bekend echter geen gewonden of doden gevallen en er is geen schade aan gebouwen te zien. Ook is er geen waarschuwing voor een Tsunami afgegeven, die kan volgen op een aardbeving in de zee.

De aardbeving vond plaats in dezelfde regio als degene van 2011 die duizenden mensen doodde en de kernreactor Fukushima liet falen. Natuurlijk zijn de Japanners sinds die tijd een stuk banger voor aardbevingen, maar gelukkig was deze beving een stuk minder krachtig.

De beving van 2011 had namelijk een kracht van 9.0 op de schaal van Richter, de ergste aardbeving die ooit is gemeten in Japan. Deze kwam met 6.8 niet eens in de buurt daarvan, maar toch was er meteen waakzaamheid.

Er was dus echter geen schade en de kernreactoren staan op dit moment allemaal nog uit in Japan, dus daar kon sowieso niets mee gebeuren.

Japanners zijn goed voorbereid op aardbevingen omdat ze nu eenmaal veel voorkomen in het land. Ook deze beving had best schade kunnen veroorzaken en mensenlevens kunnen eisen, maar de gebouwen zijn sterk in Japan en er wordt veel geoefend met bijvoorbeeld evacuatieplannen.

Lees ook:“Bewolkt met hier en daar een beving”
Lees ook:Staat Japanse vulkaan Fuji op uitbarsten?
Lees ook:Japan overweegt toiletten in liften
Lees ook:Populaire trekpleister bij Hakone gesloten
Lees ook:Hoe veilig is Japan eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.