Japanse aquaria kopen geen gevangen dolfijnen meer

In Japan worden nog steeds dolfijnen gevangen, maar die sector gaat het nu een stuk moeilijker krijgen. De dierentuinen en aquaria in Japan hebben via hun overkoepelende organisatie besloten geen wilde dolfijnen meer te kopen en zich te richten op het fokken van de dieren.

Dit klinkt heel nobel van de aquaria, maar er was wel wat druk voor nodig. De wereldwijde organisatie van dierentuinen had namelijk de Japanners gedreigd dat ze niet meer deel van hen mochten uitmaken. Na dit dreigement besloot de Japanse fractie met een grote meerderheid om de dolfijnen niet meer te kopen.

Deze dolfijnenjacht werd in 2009 wereldbekend door de documentaire The Cove waarin te zien is op wat voor verschrikkelijke manieren de dolfijnen worden gevangen en gedood.

Dit vangen gebeurt voornamelijk in het Japanse dorp Taiji, waar het vlees van dolfijnen als een belangrijk gedeelte van hun maaltijd wordt gezien. Ze verkopen echter ook een deel van de dolfijnen aan aquaria, wat in Japan zelf niet meer gaat gebeuren.

Helaas zijn er echter nog wel andere landen die maar al te graag dolfijnen opkopen dus het kan nog wel even duren voordat deze jacht voorbij is, al is er nu wel weer een nieuwe kleine stap gezet.

16166786371_301b54f0fb_z

Lees ook:Recept: Varkensvlees in Shogayaki-marinade
Lees ook:Acht sporten op shortlist voor Olympische Spelen 2020 in Tokio
Lees ook:Anime gezien: Sword Art Online (Seizoen 1)
Lees ook:Japanners eten helemaal niet zo veel rijst
Lees ook:In Japan kun je nu eten tussen de dinosauriërs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.