Plannen voor strengere regels drones in Japan

De overheid van Japan is een wetsvoorstel aan het opmaken waarin het verboden wordt om drones in de nacht te laten vliegen. Ook over bewoonde gebieden zullen de drones niet meer welkom zijn, behalve als je aan bepaalde eisen voldoet.

Dit voorstel komt direct voort uit een incident waarin een drone op het huis van de premier van Japan landde en mogelijk gevaarlijke stoffen bij zich had. Hoewel de radioactieve straling die gemeten was niet schadelijk was, was dit wel reden om naar de regels voor drones te kijken.

Ook zijn mensen bang voor hun privacy door het vliegen van de drones waar ze wonen. Daarbij is zelfs de veiligheid in het gedrang omdat er de angst is dat een drone een keer gaat neerstorten in een dichtbevolkt gebied en iemand kan verwonden of erger.

In de voorgestelde regels mag je daarom enkel nog een drone over bewoond gebied vliegen als de drone van belang is voor dingen als het oogsten van het land of het verzamelen van informatie over natuurrampen. Hiervoor zullen mensen een licentie moeten aanvragen en dus zullen mensen die dit als hobby doen in de toekomst een stuk moeilijker met hun drone kunnen spelen.

12970826404_53d6f74b43_k

Foto: Michael MH Khor via flickr

Lees ook:Japanner gearresteerd voor landen drone op huis premier
Lees ook:Hotel in Japan heeft bijna alleen maar robots in dienst
Lees ook:Japan begint binnenkort met testen zelfrijdende taxi’s
Lees ook:Borsten voelen voor het goede doel
Lees ook:Altijd twee mensen in cockpit Japanse vliegtuigmaatschappijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.