Japan wil naam sake vastleggen

Sake is dé alcoholische drank van Japan en is een rijstwijn die al eeuwen in het land wordt gedronken. De drank wordt echter niet alleen in Japan gemaakt maar ook in het buitenland. Om het product aantrekkelijker te maken wil Japan nu dat enkel sake die met lokale producten gemaakt zo genoemd wordt.

Deze actie is het best te vergelijken met Champagne. Deze sprankelende drank mag enkel champagne heten als het uit die regio In Frankrijk komt en anders moet er een andere naam gekozen worden.

Nu sake steeds populairder aan het worden is in het buitenland wil Japan ervoor zorgen dat de naam sake verbonden blijft met het land en er mooi exportproduct van kan maken. Zij overwegen daarom naar de World Trade Organization te gaan om het vast te leggen.

Toch kan het ook problemen opleveren. Wat als een Japanner in het buitenland al voor heel lang met traditionele producten sake aan het maken is, is het dan geen sake? En wat als een Japanner zijn rijst importeert uit het buitenland en daar dan sake van maakt, is dat dan nog wel gewoon sake?

Lees ook:Sake moet economische groei Japan stimuleren
Lees ook:Win een fles Yuzu-sake van Sakelicious!
Lees ook:Japanners drinken minder dan vroeger
Lees ook:Impressie Japanse markt in Leiden
Lees ook:Plannen voor groei toerisme in Japan in de maak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.