Afgelopen week extreem warm weer in Japan

Wij hadden twee weken geleden een heuse hittegolf in Nederland met meerdere dagen temperaturen boven de 30 graden. Afgelopen week was het in Japan echter ook raak en daar werd zelfs bijna de 40 gehaald! Het is dan ook niet moeilijk voor te stellen dat de Japanners het zwaar hadden.

In de helft van de plekken waar de temperatuur wordt gemeten in Japan was het dinsdag meer dan 30 graden, bij een tiende 35 graden en op enkele plekken was het zelfs 38 of 39 graden. Een bijkomend nadeel is dat Japan net als hier in Nederland een zeeklimaat heeft en het dus geen droge warmte is. Nee, het is een drukkende warmte met een hoge luchtvochtigheid.

De inwoners van Japan hadden het daarom zwaar, enkele mensen zijn direct aan de hitte overleden en duizenden mensen moesten naar het ziekenhuis. Daar werden ze geholpen tegen zonnesteken, uitdroging of andere gevolgen van de hoge temperatuur.

Er is echter wel goed nieuws voor de Japanners, want vanaf woensdag daalt de temperatuur iets en gaat het ook weer regenen. Gelukkig kunnen ze dan weer even bijkomen van drukkende hitte!

 

Lees ook:De seizoenen in Japan: Herfst
Lees ook:De seizoenen in Japan: Zomer
Lees ook:Al 16 doden door hittegolf Japan
Lees ook:Nieuwe plekken genomineerd voor werelderfgoedlijst in Japan
Lees ook:De seizoenen in Japan: Lente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.