Recept: Omurice

Omurice is een dunne omelet met een vulling van kip, rijst en ketchup. Het wordt in Japan gezien als Westers eten, maar is wel typisch Japans. Het mooie is dat het lekker makkelijk te maken is, al is de vorm goed krijgen nog een spannend moment.

Voor dit recept hoef je niet naar bijzondere Japanse winkels gaan, alle ingrediënten zijn gewoon in je lokale supermarkt te vinden. Ook duurt het niet uren voordat de maaltijd klaar is, nee binnen een half uurtje heb je je eigen Japanse omelet al op je bordje liggen.

De maaltijd bestaat eigenlijk uit twee gedeelten: de omelet en de vulling. Dit laatste maak je als eerste. Je bakt in een pan genoeg kip, rijst, groenten en uitjes en versterkt de smaak met ketchup en sojasaus. De omelet is heel simpel met melk en ei gemaakt.

Aan het eind leg je echter de vulling op het omelet en vouw je die op, zodat je een lange, ronde omurice krijgt. Hierbij kan de vulling eruit vallen als het even niet goed gaat, maar gelukkig blijft de smaak dan alsnog hetzelfde.

2015-05-18 18.44.39

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 Ui
  • 250 gram kip
  • 150 gram rijst
  • 2 lepels ketchup
  • 1 lepel sojasaus
  • 100 gram diepvriesgroentes
  • zout
  • peper
  • bakboter
  • 2 eieren
  • 2 lepels melk

Instructies

Snij de ui fijn en hak de kipfilet in blokjes, begin ondertussen met het koken van de rijst.

Bak de uitjes enkele minuten in een verwarmde pan en voeg daarna de kip toe totdat het bijna gaar is.

Voeg de groentes, gekookte rijst wat ketchup en sojasaus toe en laat enkele minuten bakken.

Begin ondertussen met het mengen van het ei en melk en verwarm een nieuwe pan.

Bak een flinterdunne omelet en leg daarna de helft van de vulling op de omelet.

Ga met een spatel onder de omelet om het los te maken. Vouw daarna voorzichtig de randen van de omelet naar boven zodat de vulling geheel bedekt is.

Pak een bord, hou die boven de pan en draai de pan en het bord heel snel om. De omurice ligt nu omgekeerd op het bord. Herhaal het bakken van een omelet met de rest van de vulling. Doe een beetje ketchup op de omelet om het af te maken.

Eet smakelijk!

 

Lees ook:Recept: Biefstuk in Japanse marinade
Lees ook:Recept: Yakitori
Lees ook:Japanners eten helemaal niet zo veel rijst
Lees ook:Recept: Varkensvlees in Shogayaki-marinade
Lees ook:Doe mij nog zo’n mals stukje Wagyu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.