Japanse vrouwen verliezen kansloos WK-finale

Net als vier jaar geleden stonden de vrouwen van Japan en de Verenigde Staten tegenover elkaar in de finale van het WK voetbal voor vrouwen. Het resultaat was echter heel anders, want Japan verloor deze keer met een grote uitslag van 5-2 door een zeer sterk begin van de Verenigde Staten.

Na iets meer dan een kwartier was de wedstrijd al gespeeld, want toen had de Verenigde Staten al vier keer gescoord! Na drie minuten schoot Carli Lloyd de bal al in het doel en deed dit in de periode erna nog twee keer. Haar laatste doelpunt, die het de snelste hattrick op een WK ooit maakte, was een prachtig schot vanaf de middellijn toen de Japanse keepster te ver voor haar doel stond.

Japan deed nog wel iets terug en scoorde de volgende twee doelpunten, maar vooral de laatste kwam simpelweg te laat en de Verenigde Staten klaarde het karwei vrij gemakkelijk in de tweede helft. Daardoor wint het land voor de derde keer het WK voor vrouwen en is het Japan niet gelukt de titel te prolongeren.