Japan jaagt op laatste voortvluchtige gasaanval Tokio

voortvluchtige gasaanval Tokio, Katsuya TakahashiTOKIO – De afgelopen dagen verschijnen er regelmatig foto’s en camerabeelden in het nieuws van Katsuya Takahashi. Hij is de meest gezochte man van Japan. Katsuya is namelijk één van de daders van de gasaanval in de metro van Tokio in 1995. De laatste die na al die jaren nog steeds vrij rondloopt. Maar voor hoe lang nog?

Aum Shinrikyo sekte

Katsuya Takahashi maakte deel uit van de sekte Aum Shinrikyo. Een radicale, religieuze groepering die geloofde in het ‘Einde der Tijden’. Ik zal in een ander blog wat meer aandacht hieraan besteden. Tijdens de ochtendspits van 20 maart 1995 voerde deze Japanse sekte een aanslag met saringas uit in verschillende metrostellen. Er vielen 13 doden en ruim 5.000 gewonden.

Laatste voortvluchtige

Zo’n 200 sekteleden werden opgepakt en veroordeeld voor de aanslag. Sommige verdachten wisten echter lang uit handen van de politie te blijven. Pas op 4 juni van dit jaar werd de nu 40-jarige Naoko Kikuchi na een vlucht van 17 jaar gearresteerd vlakbij Tokio. En het lijkt er dus op dat het net rondom de allerlaatste voortvluchtige zich nu ook eindelijk sluit.

Fragment NOS – arrestatie Naoko Kikuchi

Lees ook:Laatste dader gasaanval Tokio gearresteerd
Lees ook:Vliegtuig Japan Airlines keert terug na bommelding
Lees ook:Staat Japanse vulkaan Fuji op uitbarsten?
Lees ook:Rechtszaak tegen Japanse artiest voor maken vagina-kayak
Lees ook:Tenminste 24 doden door zwaarste regenval ooit in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.