Japan wil in 2018 naar de maan toe

De Japan Aerospace Exploration Agency is van plan om een onbemande sonde op de maan te landen rond het fiscale jaar van 2018 of 2019. Hiermee zou Japan het vierde land zijn, na de Verenigde Staten, de Sovjet-Unie en China, die dit bereikt.

Het plan heet in het Engels Smart Lander for Investigating Moon, kortweg SLIM en is onlangs voorgesteld aan het ministerie van Japan. De nieuwe technologie in de sonde moet ervoor zorgen dat er binnen honderd meter van het gemikte landingspunt aangekomen wordt. Eerdere landingen van bijvoorbeeld de Verenigde Staten waren veel onnauwkeuriger.

Japan is de laatste tijd meer bezig in de ruimte. Zo stuurde het in 2007 de sonde Kayuga naar de maan toe, die niet landde maar wel een hoop foto’s maakte en data verzamelde. Kayuga heeft daarmee een hoopvolle landingsplek gevonden voor de mogelijke nieuwe missie.

Naast informatie over de maan is het de bedoeling dat SLIM ook een oefening is voor toekomstige missies naar Mars toe. Hiermee zou Japan zich ook echt mengen in de race naar wetenschappelijke antwoorden in de ruimte.

Lees ook:Japanse vrouwen verliezen kansloos WK-finale
Lees ook:Japan neem militaire wet aan; leger mag landsgrenzen over
Lees ook:Japanse whisky gaat de ruimte in
Lees ook:Harmonieus diner voor leiders Abe en Obama
Lees ook:Netflix komt naar Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.