Acht arrestanten in Japan voor oplichten op dating sites

Één van de nieuwe manieren om een scharrel of een partner te vinden is via dating sites op het internet. Daar kun je eerst rustig zoeken en wat al van elkaar leren voordat je elkaar in het echt moet ontmoeten. Er moeten dan echter wel vrouwen aanwezig zijn, want anders wordt het wel een lastig verhaal…

In Japan zijn acht mannen opgepakt die verschillende dating sites in hun bezit hadden. Op deze websites waren in totaal 2,7 miljoen mensen actief, maar nu blijkt dat er maar één echte vrouw op één van de sites aanwezig was. Een speld in de hooiberg dus!

Het was echter niet het enige vrouwelijke profiel op de sites, nee daar waren er genoeg van. Die sturen je een berichtje dat ze willen chatten, maar slaan uiteindelijk een echte afspraak af. Dit zijn namelijk ingehuurde Japanners die zoveel mogelijk geld van de gebruikers proberen te verdienen.

In Japan worden deze mannen sakura genoemd en de overheid waarschuwt gebruikers voor deze praktijken. Toch is de verleiding groot om even te chatten, want de arrestanten verdienden in één jaar al zeker zo’n 70 miljoen euro aan de onwetende slachtoffers. Goed dat daar nu gedeeltelijk een eind aan komt!

 

Lees ook:Wetsvoorstel voor legaliseren gokken in Japan ingediend
Lees ook:Gokverslaafden kunnen gewaarschuwd worden met gezichtsherkenning
Lees ook:Kan AirBnB slagen in Japan?
Lees ook:Grootste buitenlandse overname ooit door Japans bedrijf
Lees ook:Borsten voelen voor het goede doel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.