Categorie: "Japanse humor"

10 Bizarre uitvindingen uit Japan (2)

10 Bizarre uitvindingen uit Japan (2)Japan staat bekend om zijn handige en vaak hypermoderne gadgets; technologisch hoogstaande uitvindingen die de hele wereld versteld doen staan. Maar de creativiteit slaat soms door en leidt tot absurde uitvindingen die behoorlijk op de lachspieren kunnen werken. Maar zelfs deze bizarre uitvindingen blijken soms verrassend handig te zijn.

Filmpje: Japan in 2 minuten

Filmpje - Japan in 2 minutenRegelmatig zie ik filmpjes over Japan op YouTube. Soms beelden van mooie landschappen en vergezichten, of interessante filmpjes over eeuwenoude of juist moderne kunst en cultuur, maar nog vaker knotsgekke filmpjes van Japanse tv-programma’s of homevideo’s. Dit filmpje toont een compilatie van veel hilarische filmpjes in 2 minuten.

10 Bizarre uitvindingen uit Japan (1)

Metro-slaaphelm, bizarre uitvindingen uit JapanJapan staat bekend om zijn handige en vaak hypermoderne gadgets; technologisch hoogstaande uitvindingen die de hele wereld versteld doen staan. Maar de creativiteit slaat soms door en leidt tot absurde uitvindingen die behoorlijk op de lachspieren kunnen werken. Maar zelfs deze bizarre uitvindingen blijken soms verrassend handig te zijn.

Filmpje: “Hide-penis dance” uit Japan

Japanse 'hide-penis' dance hit

Let op die waaier!

Ging het vorige blog nog over fijnzinnige kunst op putdeksels, in deze filmpjes is de fijnzinnigheid ver te zoeken: neem een Japanse jongensgroep, geef ze weinig (lees: géén) kleding, twee Japanse waaiers om de intieme plekjes te bedekken en laat ze dansen op een aanstekelijk, simpel deuntje en je hebt een hit. Zoveel (net niet, net wel) bloot zie je zelfs op de Nederlandse tv zelden! (Pas op: filmpje bevat blote billen…)

Justin Bieber houdt niet van sushi?

Justin Bieber houdt niet van sushi?

Sushi-fever Bieber?

Voor de tweede keer in 15 maanden zet tieneridool Justin Bieber voet op Japanse bodem. Maandag landde hij, vergezeld van Selena Gomez, op de luchthaven Narita nabij Tokio. Ze werden opgewacht door ruim 600 gillende fans. Tijdens een tv-optreden in het populaire programma “Waratte Ii Tomo” waagde Justin zich aan de sushi. Maar of hij dat nu echt lekker vond…?

 

Ook Japanners laten scheten

Ook Japanners laten scheten

Onderbroekenlol in de lift

In Nederland zijn we behoorlijk goed in het maken van grappige commercials. Humor is, net als seks, een goed marketinginstrument. Dit hebben ze in Japan ook begrepen zoals deze commercial voor een nieuwe ringtone laat zien.

Gedragsregels in de metro

Netjes in de rij voor de metro

Netjes in de rij voor de metro

Japanners zijn gedisciplineerd, houden van hygiëne en behandelen de medemens met veel respect. Het klinkt als een cliché, maar iedereen die in Japan is geweest, zal beamen dat deze constatering niet overdreven is. Dit zie je ook terug in de metro, waar iedereen altijd netjes op z’n beurt wacht, het altijd opgeruimd en schoon is en niemand schreeuwt, luide telefoongesprekken voert of enige agressie vertoont.

Behalve op vrijdagavond dan, na een paar drankjes…