Zaterdag 3 oktober Japanse markt TomoFair

Aankomend weekend kun je in Nijmegen de grootste Japanse markt van Nederland bezoeken! TomoFair is niet een normale Japanse beurs zoals AnimeCon, maar het heeft wel een aantal dezelfde ingrediënten. Er zijn vooral veel kraampjes, die natuurlijk alles wat Japan te bieden heeft verkopen.

TomoFair bestaat nog niet lang, vorig jaar was pas de eerste editie. Toch was het toen al behoorlijk druk met 3000 bezoekers en je kunt wel verwachten dat het er dit jaar nog wat meer zullen zijn. Veel van die bezoekers hebben cosplay aan, kleding geïnspireerd op Japanse anime, manga en videogames, dus alleen dat is al een attractie.

De vele kraampjes zijn echter de voornaamste reden om naar Nijmegen te reizen. Met meer dan 150 stands moet er voor iedereen wat te vinden zijn. Ook is er met TomoTaste een horecaplein bijgekomen waar je diverse Japanse gerechten kan eten. Verwacht vooral dingen als sushi en takoyaki, altijd lekker!

Naast dingen kopen kun je tevens enkele andere dingen bewonderen of doen. Het is allemaal wat minder dan op de echt grote beurzen van Nederland, maar er is wel nog steeds een grote videogamecompetitie, karaoke zingen, meedoen aan sumoworstelen in een opgeblazen pak, cosplay wedstrijden en een maid café.

Een heel groot voordeel van deze beurs is de prijs. Kaartjes kosten in de voorverkoop maar 2,50 en aan de deur ben je 5 euro kwijt. Ook is het goed bereikbaar, want TomoFair ligt vlakbij het station van Nijmegen. Meer informatie daarover vind je op de website van TomoFair zelf!

Lees ook:Japanse beurs Tomocon te bezoeken op 11 april
Lees ook:Abunaicon 28 t/m 30 augustus; kaartjes bijna uitverkocht
Lees ook:Animecon 2015 van 12 tot en met 14 juni in Den Haag
Lees ook:Japanse markt op 24 mei in Leiden
Lees ook:Impressie Japanse markt in Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.