Categorie: "Gezondheid"

Ouderen in Japan worden steeds fitter

Japan heeft de hoogste gemiddelde leeftijd van alle landen en vaak wordt er gezocht naar de redenen daarvoor. Eten ze juist, is de medische zorg beter of zit het simpelweg in de genen? In ieder geval helpt sporten ook altijd wel en daar worden de ouderen in Japan steeds beter in!

Nieuwe medische website voor reizigers in Japan

Japan Healthcare Info websiteDe medische zorg in Japan is goed geregeld en van een hoog niveau. Alleen Japanstalige recepten, rekeningen en niet goed Engels sprekende artsen kunnen het voor buitenlanders in Japan alsnog lastig maken. De nieuwe website ‘Japan Healthcare Info‘ moet daar nu verbetering in brengen. Speciaal gemaakt voor expats en toeristen; dus ga je naar Japan? Bookmark deze link!

Japanse keizerin viert 78e verjaardag

Japanse keizerin Michiko viert 78e verjaardag

Foto: AP/The Imperial Household Agency of Japan

Keizerin Michiko viert vandaag haar 78e verjaardag. De ‘Imperial Household Agency’ verspreidde vandaag deze foto waarop de keizerin samen met keizer Akihito hun paleistuin bekijkt. In een verklaring blikt ze terug op de afgelopen 12 maanden waarin ze haar zorgen uit over de gezondheid van de keizer en de slachtoffers van de tsunami en de kernramp.

Japanner Yamanaka wint Nobelprijs Geneeskunde

Shinya Yamanaka wint Nobelprijs Geneeskunde 2012

Shinya Yamanaka | Foto: Wikipedia commons

De wetenschappers Shinya Yamanaka uit Japan en John B. Gurdon uit Engeland hebben de Nobelprijs voor de Geneeskunde 2012 gewonnen. Dat maakte het Nobelprijscomité vanochtend bekend. Yamanaka en Gurdon ontvangen de prijs en een bedrag van zo’n € 940.000 op 10 december, de sterfdag van Alfred Nobel, in Stockholm.