Wijk in Tokio houdt walvisvlees festival

Bijna overal in de wereld is het verboden om op walvissen en dolfijnen te jagen, maar in Japan zijn de regels daar heel anders in. Als je het land bezoekt kun je als goed zoekt wat walvisvlees eten, of als je nu in Tokio bent kun je simpelweg naar de wijk Ebisu gaan. Daar is een heel festival die dit vlees aanbiedt!

Ebisu is een wijk met veel restaurants en licht dichtbij de winkelwijk Shibuya. In Ebisu bieden ze dit weekend in verschillende restaurants walvisvlees aan en je zult het bijna niet geloven, maar het is op de toeristen gericht. De Japanners daar willen laten zien hoe zij denken over walvissen en het vlees.

Zij staan daar echter redelijk alleen in, want enkel de Noren, Ijslanders en Japanners jagen op walvissen. De rest van de wereld heeft in een verdrag afgesproken dat de walvisjacht alleen nog maar voor wetenschappelijk onderzoek mag. Of de wijk veel toeristen kan lokken op deze manier is dus nog maar de vraag, al komen er natuurlijk ook veel Aziaten zoals Chinezen naar Japan. En die eten wel meer rare dingen…

 

Lees ook:Onbeperkte sushirestaurants vaak onhygiënisch
Lees ook:Plastic eten als menukaart
Lees ook:Museum over Snoopy in Tokio vanaf maart 2016
Lees ook:Verkouden? Draag een mondkapje!
Lees ook:Kan AirBnB slagen in Japan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.