Japanse tentoonstelling in Textielmuseum Tilburg

Vanaf begin oktober heeft het Textielmuseum in Tilburg een nieuwe tentoonstelling lopen die compleet gericht is op Japan. Er zijn heel wat werken van Japanse kunstenaars te zien en loopt nog tot en met 7 februari.

De tentoonstelling heet Fiber Futures en heeft werken van meer dan dertig Japanse kunstenaars zoals Jun’ichi Arai, Naomi Kobayashi en Reiko Sudō. Zoals de naam impliceert is een gedeelte van de tentoonstelling gericht op de toekomst. Met de nieuwste technieken proberen kunstenaars iets unieks te maken zoals de brandwerende gordijnen van Jun’ichi Arai.

Japan is natuurlijk ook een land van traditie en andere werken zijn dan ook daar elementen van terug te zien zoals het gebruik van traditionele kleuren. Ook leuk is dat er naast de tentoonstelling workshops en lezingen worden georganiseerd. Op 1 november staat er bijvoorbeeld een workshop over indigo verven op de planning en op 6 november een lezing over Japanse patroontechniek. Meer activiteiten kun je vinden op de website van het Textielmuseum!

01_Fiberfuture

Het Textielmusuem is van dinsdag tot en met vrijdag open van 10:00 t/m 17:00 en op zaterdag en zondag van 12:00 t/m 17:00. Het museum ligt in de stad Tilburg op 20 minuten lopen ten noorden van het treinstation, maar je kunt er ook gratis parkeren. Voor volwassenen kost een bezoek aan het museum een tientje, andere groepen mogen natuurlijk wat goedkoper naar binnen.

Foto: Textielmuseum

Lees ook:Geisha Ladies Night
Lees ook:Japanse expositie in Vincent Van Gogh Huis
Lees ook:SieboldHuis in Leiden krijgt onderscheiding van Japan
Lees ook:Onderzoek naar werk Rembrandt op Japans papier
Lees ook:Kostuums Michael Jackson te zien in Tokio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.