Ouderen in Japan worden steeds fitter

Japan heeft de hoogste gemiddelde leeftijd van alle landen en vaak wordt er gezocht naar de redenen daarvoor. Eten ze juist, is de medische zorg beter of zit het simpelweg in de genen? In ieder geval helpt sporten ook altijd wel en daar worden de ouderen in Japan steeds beter in!

Het ministerie van sport onderzoekt sinds de Olympische Spelen in Tokio jaarlijks hoe het met de fysieke gesteldheid van de verschillende bevolkingsgroepen gaat. En wat blijkt? Mensen tussen de 75 en 79 scoorden nog nooit zo hoog als dit jaar, maar ook de mannen tussen 65 en 69 en vrouwen tussen 70 en 74 zijn op hun allerfitst.

In de testen moet er onder andere opgedrukt worden en een tijdje op één voet gestaan worden. Volgens het ministerie gaat dit nu zo goed, omdat ouderen veel meer met hun eigen gezondheid bezig zijn dan vroeger en sporten is nu eenmaal goed voor je.

Dat het zelfs tot kleine voordelen kan leiden bleek ook uit het onderzoek. Meer dan 80% van de bejaarden kan zijn of haar eigen broek aantrekken terwijl ze staan als ze minimaal drie keer per week sporten, terwijl minder dan 70% dat nog kan van de mensen die niet zo veel sporten.

Dat is natuurlijk leuk en aardig, maar de hoop van de overheid is dat door meer te sporten en gezond te leven de medische kosten voor het land eindelijk weer eens wat zullen dalen. Die zijn namelijk nog steeds hoger dan in de meeste andere moderne landen.

Bron: Japantoday

Lees ook:Acht sporten op shortlist voor Olympische Spelen 2020 in Tokio
Lees ook:Recordaantal huishoudens met bijstand in Japan
Lees ook:Japan overweegt toiletten in liften
Lees ook:Nieuwe medische website voor reizigers in Japan
Lees ook:Japan kiest overtuigend voor Barack Obama als president

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.