Categorie: "J-pop"

Japans apartste popster: Hatsune Miku

Hatsune Miku is een fenomeen in Japan. Ze ziet er pas rond de zestien jaar uit en heeft prachtig blauwgroen haar. Haar repertoire is met meer dan 100.000 nummers echt gigantisch en haar concerten staan helemaal vol met Japanners die haar adoreren. Alleen is ze niet van vlees en bloed, maar enkel een hologram…

Mysterieuze zangeres “GILLE” uit Japan verovert de wereld

J-Pop - I am GILLE

Wie is de mysterieuze GILLE?

Twee weken geleden schreef ik dat de zuurstokroze J-Pop uit Japan ook internationaal steeds populairder wordt. Vooral via digitale media als YouTube en iTunes. Opnieuw is er nu een mysterieuze, anonieme zangeres op YouTube verschenen die met een vertaling van een J-Popnummer in het Engels al ruim 2,8 miljoen views uit 163 landen heeft gekregen. Maar wie is zij?

Zuurstokroze J-pop scoort ook buiten Japan

J-Poster Kyary, J-pop

J-popster Kyary scoort internationaal

De meest populaire muziek uit Japan (J-pop genoemd) kent tegenwoordig een hoog surrealistisch gehalte: moeilijk te omschrijven maar stel je een springend Harajuku-meisje voor in een fluorescerend geel en roze barbie-jurkje tussen vliegende oogballen terwijl ze briljante teksten als “pon pon pon” en “candy candy” zingt, en je zit in de buurt. Raar volk, die Japanners, maar populair tot in Amerika!