Japan begint binnenkort met testen zelfrijdende taxi’s

Japan is het land van de robots waar deze technologische innovatie steeds meer wordt ingezet om bepaalde taken niet meer door mensen uit te laten voeren. Nu probeert het land binnenkort ook uit of taxi’s nog wel een chauffeur van vlees en bloed nodig hebben.

In 2016 begint de eerste test waarin vijftig inwoners van Fujisawa worden rondgereden door een taxi die enkel door technologie wordt bestuurd. Tijdens de test zitten er nog wel mensen in de auto om te kijken of alles goed gaat maar dat zou later hopelijk niet meer hoeven.

Het land wil namelijk maar al te graag laten zien tijdens de Olympische Spelen van 2020 hoe ver Japan wel niet is in deze industrie. Als alles goed gaat kun je dan in Tokio ook in zo’n zelfrijdende taxi stappen.

Er moet daarvoor nog wel iets in de wet veranderd worden. In de Road Traffic Act staat namelijk dat een auto moest bestuurd worden door iemand die achter het stuur zit. Dat waren richtlijnen die vroeger zijn gemaakt en hielden geen rekening met de nieuwe technologieën. Het is de verwachting dat de overheid graag wil meewerken aan de veranderingen, dus is het enkel een kwestie van afwachten.

Lees ook:Harmonieus diner voor leiders Abe en Obama
Lees ook:Tokio heeft eerste zwemstrand in vijftig jaar
Lees ook:Robot groet klanten in Japan
Lees ook:Animecon 2015 van 12 tot en met 14 juni in Den Haag
Lees ook:Geisha Ladies Night

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.