Categorie: "Opmerkelijk"

Selfie stokken verbannen van Japanse stations

De selfie stokken die gebruikt worden om betere selfies te maken zijn voor velen een irritatie. Mensen zwaaien er maar mee in het rond en ze zijn een kenteken van de huidige samenleving waar sommige mensen een hekel aan hebben. In het westen van Japan zul die dingen echter niet meer op stations zien; ze zijn namelijk vanaf nu verboden!

Japanner overleden na maken selfie

Er zijn talloze dingen die je kunt doen die gevaarlijk zijn en waar je mogelijk je leven bij kan verliezen. Maar het maken van een selfie? Dat klinkt behoorlijk ongevaarlijk. Toch is er Japanner dodelijk verongelukt na het maken van een selfie bij de Tai Mahal in India.

In Japan kun je nu eten tussen de dinosauriërs

Japan staat al behoorlijk bekend om zijn ietwat vreemde cafés en restaurants waar je wat kunt eten of een drankje doen. Je kunt in een maid café kijken naar de mooie outfits van vrouwelijke obers. of lekker gaan knuffelen met katten in het kattencafé. Toch is er ook altijd iets nieuws te verzinnen en nu is er een restaurant bijgekomen waarin je tussen de dinosauriërs dineert.

Campagne in Japan om niet te lopen op roltrap

In Nederland staan de mensen die rustig aan willen doen rechts op de roltrap in bijvoorbeeld treinstations en anderen die wat meer haast hebben kunnen daar links van lopen. Natuurlijk gebeurt dat ook in Japan, maar daar is wel een hele campagne bezig om onder andere reizigers aan te moedigen helemaal niet te lopen en met zijn allen rustig de tocht door te maken.

Asiel in Japan heeft hartverscheurende advertenties

Net als in de rest van de wereld zijn er in Japan ook asielen waar vooral katten en honden worden opgevangen die mensen niet meer willen hebben of gevonden zijn. Het probleem van een asiel is dat ze niet eeuwig voor dieren kunnen zorgen en als het dier maar niet uitgekozen wordt krijgt het een spuitje. Éen asiel in Japan laat nu precies zien hoe lang elk dier nog te leven heeft, wat de uiterlijke tijd is om alsnog deze kat of hond te adopteren.

Japanse competitie voor beste wc-bril opgezet

Als je in Japan op vakantie gaat is naar de wc gaan één van de ervaringen die je gedaan moet hebben. Dat klinkt misschien wat vreemd, hoe speciaal kan naar de wc gaan nou zijn? De wc-brillen in Japan zijn echter niet zoals wij ze kennen, maar hebben vaak technische snufjes zoals een verwarming, waterstralen en zelfs muziek!

Japanners niet tevreden met uiterlijk

Als je op vakantie bent in Japan dan zie je veel mannen netjes in pak lopen en ook de jongeren zien er modern en verzorgd uit. Je zou daarom denken dat de Japanners wel tevreden zijn met hun uiterlijk, maar niets is minder waard. Uit onderzoek blijkt dat Japanners het minst tevreden zijn over hun uiterlijk van alle geteste landen.