Categorie: "Feiten en cijfers"

Kan AirBnB slagen in Japan?

De verhuursite AirBnB is in Nederland en in andere landen zeer sterk aan het groeien. Hierop bieden mensen hun eigen huisje aan voor korte tijd aan toeristen die liever dingen als een eigen keuken hebben dan in een hotelkamer zitten. In Japan loopt dit fenomeen echter nog wat achter, kan daar verandering in komen?

Japanners niet tevreden met uiterlijk

Als je op vakantie bent in Japan dan zie je veel mannen netjes in pak lopen en ook de jongeren zien er modern en verzorgd uit. Je zou daarom denken dat de Japanners wel tevreden zijn met hun uiterlijk, maar niets is minder waard. Uit onderzoek blijkt dat Japanners het minst tevreden zijn over hun uiterlijk van alle geteste landen.

Tokio veiligste stad van de wereld

Als je op vakantie naar Azie gaat wordt je altijd gewaarschuwd dat je goed op je spullen moet letten en verhalen over aanslagen en revoluties zijn niet onbekend. Japan lijkt daar echter een uitzondering en uit onderzoek blijkt nu zelfs dat Tokio de meest veilige stad van de wereld is!

Japan 2e op lijst aantal miljonairs ($)

Japanse Yen

Biljetten van ¥ 10.000

Na Amerika heeft Japan het meeste aantal miljonairs (gerekend in dollars). In Japan wonen ruim 3,5 miljoen mensen met een vermogen van $ 1 miljoen of meer. Dit zijn 83.000 mensen meer dan in 2011. De lijst is een schatting van de Zwitserse bank Credit Suisse Group AG. Het valt dus kennelijk nog mee met de crisis?

Staat Japanse vulkaan Fuji op uitbarsten?

Vulkaan Fuji staat op uitbarsten?Volgens onderzoekers is de kans toegenomen dat vulkaan Fuji uitbarst door de zware aardbeving van vorig jaar. De laatste uitbarsting was in 1707, niet lang na de zware ‘Hōei aardbeving’ in hetzelfde jaar. De aardbeving in 1707 was met 8.6 op de Schaal van Richter de krachtigste in de geschiedenis van Japan. Nu is dat de ‘Tōhoku aardbeving’ van 11 maart 2011 met een kracht van 9.0M.