Categorie: "Kleding en schoeisel"

Anti-scheet onderbroek populair in Japan

Anti-scheet ondergoed Japan, anti-scheet onderbroek, JapanAls Japanners Sinterklaas zouden vieren, zou de anti-scheet onderbroek ongetwijfeld op veel verlanglijstjes staan. Het ondergoed is momenteel namelijk erg populair in Japan. Eigenlijk is het meer een pro-scheet onderbroek, want de onderbroek is gemaakt om nare luchtjes te absorberen. Geen mens die je scheet nog ruikt! Maar pas op: omstanders kunnen het nog wel hóren.

Kostuums Michael Jackson te zien in Tokio

Tentoonstelling kostuums Michael JacksonIn Tokio kun je van 18 oktober t/m 12 november veel bekende kostuums en attributen van Michael Jackson bewonderen. Deze tentoonstelling reist tot en met december 2012 langs enkele grote steden over de hele wereld. Je kunt er veel bekende jasjes, waaronder het jasje dat hij droeg in de Thriller-clip, en de beroemde witte glitterhandschoen van dichtbij bekijken. Sterker nog: je kunt ze kopen!

Vrouwen opgelet: op maat gemaakte naaldhakken!

Op maat gemaakte naaldhakken

Foto: KiBERA

Voor vrouwen die het graag (een paar centimeters) hogerop zoeken maar geen pijn willen lijden, heb ik goed nieuws: je kunt nu eenvoudig op maat gemaakte naaldhakken en pumps bestellen. En nog betaalbaar ook! Voor nog geen € 100 loop je voortaan met je neus in de wolken. Alsof je op comfortabele sneakers loopt. Je moet er alleen wel voor naar Tokio. Misschien gelijk 5 paar bestellen dan?

Houd je hoofd koel deze zomer!

Japanse gadget - ventilator-cap op zonne-energie

Laat de zomer maar komen

De zomer in Nederland is nog wat aan de koele kant, maar mocht Gerrit Hiemstra volgende week een hittegolf aankondigen dan moet je deze gadget uit Japan zéker in huis hebben! Het ziet er misschien een tikkeltje bizar uit, maar als iedereen op straat loopt te puffen van de hitte, wandel jij zalig door het park of in de stad met een heerlijk, fris briesje in je gezicht. En het mooie is, de zon zorgt voor de frisse bries!

Zuurstokroze J-pop scoort ook buiten Japan

J-Poster Kyary, J-pop

J-popster Kyary scoort internationaal

De meest populaire muziek uit Japan (J-pop genoemd) kent tegenwoordig een hoog surrealistisch gehalte: moeilijk te omschrijven maar stel je een springend Harajuku-meisje voor in een fluorescerend geel en roze barbie-jurkje tussen vliegende oogballen terwijl ze briljante teksten als “pon pon pon” en “candy candy” zingt, en je zit in de buurt. Raar volk, die Japanners, maar populair tot in Amerika!

 

Jonge Japanse man wil mooi zijn

Mensen op straat in Tokio

Tuttige schooluniformen en hippe outfits in Tokio

Onder jonge Japanse mannen ontstaat de trend om er mooi en verzorgd uit te zien. Wie over straat loopt in vooral de grote steden ziet een duidelijke driedeling in de kleding van de mensenmassa: kantoorkleding (donkerblauwe of zwarte pakken met licht overhemd), uniformen (school en overheid) en trendy outfits. De laatste categorie is in de minderheid, maar groeit en valt des te meer op tussen de grijze massa.