Japanner met één vinger haalt top Mount Everest weer niet

De Japanner Nobukazu Kuriki probeerde onlangs als eerste persoon dit jaar de Mount Everest te beklimmen. Op 700 meter van de top moest hij echter door het slechte weer opgeven en onverrichter zake naar beneden gaan.

De laatste kilometer van de hoogste berg ter wereld is het meest lastig door het zeer lastige terrein en omdat er weinig zuurstof is doordat het zo hoog ligt. Dit zorgde samen met de sterke wind en veel sneeuw dat de Nobukazu Kuriki vreesde voor zijn leven en de klim niet afmaakte.

Het was alweer de vijfde keer dat hij de Mount Everest probeerde te overwinnen en in 2012 verloor hij de meeste van zijn vingers tijdens een klim door de extreme kou. En toch blijft de Japanner het dus proberen!

Hij is echter één van de weinige die de Mount Everest op gaan de laatste tijd. In 2015 heeft zelfs nog niemand een poging gewaagd, omdat er aan het begin van het jaar een aardbeving plaatsvond die duizenden mensen in Nepal het leven kostte. Ook vorig jaar beklom bijna niemand de berg, omdat er een dodelijk ongeluk gebeurde en het klimseizoen weer gesloten werd.

Lees ook:Klimmers Mount Fuji betalen vrijwillige bijdrage vaak niet
Lees ook:Klimseizoen mount Fuji begonnen; gratis Wifi aanwezig
Lees ook:Populaire trekpleister bij Hakone gesloten
Lees ook:Wat boeken toeristen in Japan
Lees ook:Japanner en Canadees krijgen Nobelprijs in Natuurkunde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.