Categorie: "Hobby’s en vrijetijd"

Wat boeken toeristen in Japan

Er zijn zoveel verschillende dingen om te doen in Japan, van lekker gaan eten, tempels bezoeken tot karaoke gaan zingen. Maar wat doen de toeristen nu precies als ze in Japan zijn? Deze vraagt beantwoordt Veltra, een bedrijf waar je online 1700 verschillende activiteiten en tours in Japan kan boeken.

Nieuw: 3D knuffelkussen!

3D knuffelkussen Sonico, dakimakuraIn een eerder blog heb ik al eens aandacht besteed aan het Japanse knuffelkussen (dakimakura). Dit levensgrote kussen met opdruk van -vaak- rondborstige dames in animestijl is niet bedoeld als seksspeeltje (hoewel het kussensloop afneembaar en uitwasbaar is…). Maar deze nieuwe 3D-variant maakt het verschil met een opblaaspop wel erg klein moet ik zeggen.

Japans model wint ‘dubieuze’ Miss International 2012 verkiezing

Japanse Ikumi Yoshimatsu wint Miss International 2012 verkiezing

Ikumi Yoshimatsu

De 52e Miss International verkiezing in Okinawa (Japan) is voor het eerst in de geschiedenis gewonnen door… een Japanse. De 25-jarige Ikumi Yoshimatsu mag dan inderdaad oogverblindend zijn, het feit dat de schoonheidswedstrijd in Japan plaatsvond en 13 van de 15 juryleden Japans waren, leidde tot sceptische reacties in de media.

Kostuums Michael Jackson te zien in Tokio

Tentoonstelling kostuums Michael JacksonIn Tokio kun je van 18 oktober t/m 12 november veel bekende kostuums en attributen van Michael Jackson bewonderen. Deze tentoonstelling reist tot en met december 2012 langs enkele grote steden over de hele wereld. Je kunt er veel bekende jasjes, waaronder het jasje dat hij droeg in de Thriller-clip, en de beroemde witte glitterhandschoen van dichtbij bekijken. Sterker nog: je kunt ze kopen!

Japanse toerist slaapt maand in Chinees treinstation

Japanse toerist slaapt maand in Chinees treinstation

Teruhiko Matsumoto

Dat het niet altijd haat en nijd is tussen Chinezen en Japanners blijkt uit het verhaal van Teruhiko Matsumoto uit Japan. Hij bezocht China 3 maanden als toerist maar raakte zijn paspoort en portemonnee kwijt. Omdat hij geen Chinees en Engels sprak, sliep hij noodgedwongen in een treinstation in Fuzhou. Inwoners hielpen hem overleven door hem dagelijks eten te geven en hem van schone kleren te voorzien.

Filmtip: Silent City

Silent City nu in bioscoop

Foto: Beatrice Pettovich

Als je wilt ervaren hoe je je als westerling kunt voelen in Japan, raad ik je aan naar de Nederlandse film ‘Silent City’ te gaan. De film gaat over Rosa die in Tokio in het restaurant van Master Kon, een van de grote vismeesters van de wereld, gaat werken. Eenzaamheid, onbegrip maar ook momenten van puur geluk maken zich van Rosa meester. Deze week nog te zien in de bioscoop!

Filmpje: Japan in 2 minuten

Filmpje - Japan in 2 minutenRegelmatig zie ik filmpjes over Japan op YouTube. Soms beelden van mooie landschappen en vergezichten, of interessante filmpjes over eeuwenoude of juist moderne kunst en cultuur, maar nog vaker knotsgekke filmpjes van Japanse tv-programma’s of homevideo’s. Dit filmpje toont een compilatie van veel hilarische filmpjes in 2 minuten.

Spotify wil Azië veroveren via Japan

Spotify wil naar JapanDe top 5 van landen met de grootste muziekindustrie is (in volgorde van grootte): Amerika, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Spotify, het bedrijf dat muziek als stream via internet aanbiedt, is in 4 van deze landen actief. Alleen in Japan, notabene de op een-na-grootste muziekindustrie van de wereld, heeft Spotify nog geen voet aan de grond gekregen. Vanaf januari 2013 gaat dit -misschien- veranderen.

Japan opent eerste “knuffelcafé”

Eerste knuffelcafé Tokio geopend

Foto: knuffelcafé Soineya

Ja, je leest het goed: een knuffelcafé. En nee, het heeft deze keer niets met seks te maken! Deze bijzondere zaak opende 25 september de deuren in Tokio en draagt de toepasselijke naam Soineya wat zoiets als ‘samen slaapwinkel’ betekent. Je kunt hier heerlijk knuffelen en wegdromen in de armen van een mooie Japanse vrouw. Maar val niet in een diepe slaap want het kost wel een paar centen!

Herfst! Mooie tijd om Japan te bezoeken

Bezoek Kioto in de herfst

Kioto in de herfst

Je zou het misschien niet denken, maar de herfst is een goed jaargetijde om naar Japan af te reizen. Van midden september tot begin december trekt een prachtige herfstgloed van het noordelijk gelegen Hokkaido naar het zuidelijke Kyushu. Vooral Kioto staat bekend om zijn prachtige herfstkleuren en is daardoor rond deze tijd een populaire vakantiebestemming. Wil je Japan bezoeken? Ga dan nu!