Categorie: "Politiek"

Japan overweegt nog strenger asielbeleid

Het is het grote vraagstuk van de afgelopen tijd in Europa in Nederland; wat moeten we doen met alle vluchtelingen die onze kant op komen? Er zijn veel verschillende meningen, maar er worden wel mensen toegelaten. In Japan is die situatie heel anders.

Premier Abe eert Japanse WO II-held

Op dit moment is de Abe, de premier van Japan, in de Verenigde Staten om te spreken met president Obama. Hij maakte echter ook een bezoek aan het Holocaust gedenkteken in Washington en stond daar stil bij een Japanner die veel levens van Joden heeft gered.

Japan kiest overtuigend voor Barack Obama als president

Japan wil Barack Obama als president VS

Barack Obama | Foto: Wikipedia

Terwijl Barack Obama en Mitt Romney in Amerika in een nek aan nek race zijn verwikkeld om het presidentschap, spreken Japan en China zich overtuigend uit voor 1 kandidaat. Volgens Ipsos, een groot onderzoeksbureau uit China, wil maar liefst 86% van de Japanse bevolking en 63% van de Chinese bevolking dat Barack Obama komende dinsdag 6 november opnieuw gekozen wordt tot president van Amerika. Waar komt deze uitgesproken mening vandaan?

Militaire oefening Japan en Amerika afgeblazen

Senkaku eilanden

Senkaku eilandengroep Japan

De geplande militaire oefening waarbij Japan en Amerika gezamenlijk een eiland bevrijden van buitenlandse troepen, is afgeblazen. Het leek beide landen niet verstandig de oefening te houden vanwege de ruzie die Japan en China hebben over de Senkaku eilanden. Hoewel de oefening niet op deze eilanden zou plaatsvinden, zou China deze oefening als een provocatie kunnen opvatten.

Japanse toerist slaapt maand in Chinees treinstation

Japanse toerist slaapt maand in Chinees treinstation

Teruhiko Matsumoto

Dat het niet altijd haat en nijd is tussen Chinezen en Japanners blijkt uit het verhaal van Teruhiko Matsumoto uit Japan. Hij bezocht China 3 maanden als toerist maar raakte zijn paspoort en portemonnee kwijt. Omdat hij geen Chinees en Engels sprak, sliep hij noodgedwongen in een treinstation in Fuzhou. Inwoners hielpen hem overleven door hem dagelijks eten te geven en hem van schone kleren te voorzien.

7 Chinese oorlogsschepen gespot bij Japans eiland

Chinese oorlogsschepen op weg naar Senkaku eilanden

Chinese oorlogsschepen

Tokio – De Japanse luchtmacht spotte vanochtend 7 Chinese oorlogsschepen vlakbij het bewoonde Japanse eiland Yonaguni. Dit meest Zuid-Westelijk gelegen eiland van Japan in de Oost-Chinese Zee ligt vlakbij de veelbesproken Senkaku eilanden waar Japan en China al jaren over ruziën. De vloot is bewapend, aldus de Japanse regering.