Categorie: "Japan in Nederland"

Zaterdag 3 oktober Japanse markt TomoFair

Aankomend weekend kun je in Nijmegen de grootste Japanse markt van Nederland bezoeken! TomoFair is niet een normale Japanse beurs zoals AnimeCon, maar het heeft wel een aantal dezelfde ingrediënten. Er zijn vooral veel kraampjes, die natuurlijk alles wat Japan te bieden heeft verkopen.

Abunaicon 28 t/m 30 augustus; kaartjes bijna uitverkocht

Aan het eind van augustus kun je weer een weekend lang je in de Japanse cultuur onderdompelen. Van 28 t/m 30 augustus vindt namelijk Abunaicon plaats in Veldhoven en dit evenement richt zich vooral op anime, manga en natuurlijk cosplay. Er zijn echter alleen nog maar kaartjes voor vrijdag te koop, dus als je nog geen ticket hebt moet je er snel bij zijn!

Japanse culturele dag op 12 juli in Zeist

Het gehele jaar door zijn er in Nederland een divers aantal evenementen te bezoeken die iets met Japan te maken hebben. Aankomend weekend, op zondag 12 juli, is er weer eentje. Deze keer kun je een gehele dag op slot Zeist naar onder andere Japanse muziek luisteren en Japanse verhalen aanhoren!

Gezien: Japanse opera The End met Hatsune Miku

Tussen twee heel verschillende groepen begaf ik mij onlangs naar het Holland Festival om de virtuele Japanse opera The End te kijken. Om mij heen zaten enerzijds jonge fans van manga en Japan, te herkennen aan de kostuums die ze aanhebben en gekomen voor hun idool Hatsune Miku. De andere groep was eerder van middelbare leeftijd, normaal of deftig gekleed, op zoek naar een nieuwe culturele opera. Beide groepen werden op hun wenken bediend, met een unieke visuele trip over sterfelijkheid. Al moest je wel het vage verhaal voor lief nemen en de ervaring aankunnen…