Categorie: "Architectuur"

De gouden tempel in Kioto

Gouden paviljoen Kinkaku-ji KiotoIn eerdere blogs heb ik aandacht besteed aan bijzondere bouwwerken als Tokyo Tower en Tokyo Sky Tree. Nu is het de beurt aan een traditioneel bouwwerk in Kioto: het gouden paviljoen Kinkaku-ji. Het is één van de bekendste toeristische trekpleisters van Japan. Bijzonder is dat de bovenste 2 verdiepingen geheel zijn bekleed met zuiver bladgoud.

Opvallend groen winkelcentrum in Osaka

Winkelcentrum Namba Parks in OsakaDit opvallende bouwwerk in het centrum van Osaka lijkt een bebouwde berghelling, maar het is overdekt winkelcentrum Namba Parks. Door de ingewikkelde structuur is het van binnen niet echt overzichtelijk, dus je kunt niet even snel een boodschapje doen. Maar wie een dagje lekker wil shoppen in een doolhof en tegen sluitingstijd wil uitpuffen tussen het groen op het dak, is hier op het juiste adres.

Bal gevonden op 306 meter hoogte in antenne Tokyo Tower

Baseball in antenne Tokyo TowerTokio – In het frame van de antenne bovenop Tokyo Tower is een baseball gevonden. Hoe de bal daar terecht is gekomen, is een groot raadsel. De zacht rubberen bal die vooral wordt gebruikt op middelbare scholen, werd begin juli gevonden bij reparatie aan de antenne. Door de aardbeving van 11 maart 2011 was er namelijk een grote knik ontstaan in de antenne.

Tokyo Tower

Tokyo Tower JapanNa ‘Tokyo Sky Tree‘ neem ik nu als bijzonder bouwwerk ‘Tokyo Tower’ onder de loep. Deze op de Eiffeltoren geïnspireerde toren was 52 jaar lang met 333 meter het hoogste gebouw van Japan. Sinds enkele maanden is dat het nieuwe Tokyo Sky Tree met maar liefst 634 meter hoog. Beide torens zijn radio- en televisiemasten maar zijn bekender als toeristische trekpleisters vanwege de prachtige uitzichten over Tokio.

Tokio in lego

Tokio nagebouwd in lego, Legoland Discovery Center Tokyo

Rainbow Bridge en Tokyo Tower in lego

Lego, wie is er niet groot mee geworden? Dat het oeroude speelgoed nog steeds ‘hip en happening’ is, bewijst het ‘Legoland Discovery Center’ in Tokio. Hier zijn namelijk gedeeltes van Tokio met bekende gebouwen tot in detail nagebouwd met duizenden legosteentjes. Zo vind je in legostad Tokio de bekende Rainbow bridge, Tokyo Tower en ook het hoogste gebouw van Japan: het net in mei 2012 geopende Tokyo Sky Tree.

Tokyo Sky Tree

Tokyo Sky Tree

Foto: website Tokyo Sky Tree

Op japan.blog.nl zal ik ook regelmatig aandacht besteden aan bijzondere bouwwerken in Japan. Het eerste bouwwerk in deze reeks is de ‘Tokyo Sky Tree’ in -uiteraard- Tokio. Dit is meteen het nieuwste én meest hoge gebouw van Japan. Met haar 634 meter is Tokyo Sky Tree zelfs het op één-na-hoogste gebouw van de wereld. Alleen de Burj Khalifa in Dubai is met 828 meter nog hoger.

 

 

Organisch eten in een boomhut

Organisch eten in een boomhut in Okinawa

De boom is minder organisch...

Altijd al eens willen eten in een boomhut? En nog organisch ook? Dan heb ik goed nieuws voor je want dat kan nu op het Japanse eilandje Okinawa. Het restaurant is zo’n 7 meter boven de grond gebouwd in een boom. Het eten dat ze hier serveren is echter een stuk organischer dan de boom zelf; deze is namelijk niet echt. Maar goed, het blijft een niet-alledaags gezicht, zo’n uit de kluiten gewassen boomhut.