Categorie: "Sport"

Anime gezien: Kuroko No Basket

Er zijn veel verschillende animes te zien die gericht zijn op een sport en hoe een team vanuit het niets opkomt met een nieuwe speler, de hoofdpersoon, en dan mogelijk uitgroeit tot het beste team van Japan. In een eerder stadium had ik Haikyuu besproken, maar één van de meest populaire series in dit genre is Kuroko No Basket. De laatste aflevering van het derde seizoen is zojuist verschenen en dus is het tijd om deze anime over basketbal onder de loep te nemen.

Japanse vrouwen verliezen kansloos WK-finale

Net als vier jaar geleden stonden de vrouwen van Japan en de Verenigde Staten tegenover elkaar in de finale van het WK voetbal voor vrouwen. Het resultaat was echter heel anders, want Japan verloor deze keer met een grote uitslag van 5-2 door een zeer sterk begin van de Verenigde Staten.

Japanse vrouwen naar finale WK voetbal

Het Japanse vrouwenteam heeft opnieuw met de hakken over de sloot gewonnen, ditmaal een 2-1 overwinning tegen Engeland, en staat opnieuw in de finale van het WK voor vrouwenvoetbal. Daar is net als vier jaar geleden de Verenigde Staten de tegenstander.

Oranjevrouwen in achtste finale WK tegen Japan

Onze voetbalsters moesten enkele dagen wachten of de derde plek in de poule wel voldoende zou zijn om naar de volgende ronde te gaan en wie dan de tegenstander zou worden. Nu de laatste poulewedstrijden zijn gespeeld is dat bekend: Nederland speelt in de nacht van dinsdag op woensdag om vier uur tegen Japan!

Anime gezien: Haikyuu

In deze rubriek neem ik anime, de Japanse tekenseries, onder de loep. Waar gaat de anime over? Welke series moet je echt een keer kijken? Is die nieuwe anime je tijd waard? Allemaal vragen die hier besproken worden en vandaag bekijk ik Haikyuu, een anime over volleybal…

Japan loot onder andere Syrië voor kwalificatie WK voetbal

Onlangs is de loting geweest voor de Aziatische kwalificaties van het WK 2018 in Rusland. Japan lootte daarbij niet heel positief, want het moet onder andere naar Syrië en Afghanistan toe om een plekje op het WK veilig te stellen. Al is het nog maar de vraag of die wedstrijden in deze onrustige landen gespeeld kunnen worden of dat er uitgeweken moet worden naar een buurland.

Japanse ninja’s bijna uitgestorven?

Jinichi Kawakami is laatst levende ninja

Jinichi Kawakami is laatst levende ninja | Beeld: AFP

Hoewel er altijd veel geheimzinnigheid hangt rondom ninja’s en ze een ‘onzichtbaar’ leven leiden, lijkt de 63-jarige Jinichi Kawakami de nog laatst levende, échte ninja te zijn. En deze oud-ingenieur uit het Japanse Iga voldoet nou niet bepaald aan het stereotype beeld van de ninja. Of komt dat omdat ons beeld van de ninja niet klopt?

Vrouwen redden Olympische Spelen voor Japan

Voetbalelftal vrouwen Japan wint zilver op Olympische Spelen Londen

Voetbalvrouwen Japan winnen zilver in Londen | Foto: AP

Voor een land met ruim 126 miljoen inwoners, heeft Japan tot nu toe verrassend weinig gouden medailles gewonnen: slechts 5. En 4 van die medailles zijn gewonnen door vrouwen. Toch bijzonder als je weet dat vrouwen in Japan nog vaak onderschikt zijn aan mannen. Zo vloog het mannen voetbalteam bijvoorbeeld business class naar Londen, terwijl de vrouwen economy class zaten in hetzelfde vliegtuig.