Categorie: "Trends en gadgets"

Nieuw museum in Japan toont toiletten

Één van de kenmerken van Japan zijn de luxe en moderne toiletten die daar zijn te gebruiken. Velen hebben op zijn minst verwarming en een straal water die naar boven schiet, maar er zijn bijvoorbeeld ook toiletbrillen met muziek ingebouwd. Vanaf volgende week opent TOTO, een belangrijke speler in de toilettenmarkt, een nieuw museum waar je allemaal wc’s kunt zien.

Anti-scheet onderbroek populair in Japan

Anti-scheet ondergoed Japan, anti-scheet onderbroek, JapanAls Japanners Sinterklaas zouden vieren, zou de anti-scheet onderbroek ongetwijfeld op veel verlanglijstjes staan. Het ondergoed is momenteel namelijk erg populair in Japan. Eigenlijk is het meer een pro-scheet onderbroek, want de onderbroek is gemaakt om nare luchtjes te absorberen. Geen mens die je scheet nog ruikt! Maar pas op: omstanders kunnen het nog wel hóren.

Nooit meer in de file dankzij mini helikopter!

Eenpersoons mini helikopter

Foto: Response

Voor veel filerijders is het een toekomstdroom: met een mini helikopter zonder oponthoud naar je werk vliegen. Maar deze droom ligt inmiddels minder ver in de toekomst dan je zou denken. Zo presenteerde het Japanse bedrijf Hirobo in oktober 2012 een eenpersoons helikopter die echt van de grond komt en er ook nog enigszins betrouwbaar uitziet. Dat geeft toch meer vertrouwen dan voorgaande ‘rugzakmodellen’ en ‘hoofdpropellors’.

Japans bedrijf komt met realtime vertaalapp

Neem contact op met Japan.blog.nlHet Japanse telecombedrijf NTT DOCOMO lanceert op 1 november een app die telefoon- en chatgesprekken vrijwel direct vertaalt van het Japans naar het Engels en andersom. De vertaling vindt plaats via cloudcomputing waardoor je enkele seconden moet wachten op de vertaling. Maar de gratis app, die overigens alleen voor androidtoestellen beschikbaar is, is eenvoudiger in het gebruik dan bijvoorbeeld Google Translate.

Elektrische fiets breekt door in Japan

Elektrische fiets in Japan, E-bike

Foto: Bridgestone

In Japan wordt meer gefietst dan je misschien zou verwachten. Er zijn verrassend veel fietspaden en in grote steden stuit je soms op zoveel geparkeerde fietsen dat je even denkt bij een Centraal Station in Nederland te zijn. Maar vergeleken met ‘het stalen ros’ uit Nederland, ziet de Japanse fiets er nogal simpel en breekbaar uit. Met de komst van de Japanse ‘E-bike’, lijkt dat echter te gaan veranderen!

Nieuw: 3D knuffelkussen!

3D knuffelkussen Sonico, dakimakuraIn een eerder blog heb ik al eens aandacht besteed aan het Japanse knuffelkussen (dakimakura). Dit levensgrote kussen met opdruk van -vaak- rondborstige dames in animestijl is niet bedoeld als seksspeeltje (hoewel het kussensloop afneembaar en uitwasbaar is…). Maar deze nieuwe 3D-variant maakt het verschil met een opblaaspop wel erg klein moet ik zeggen.

Deze iPhone app stinkt!

Chat Perf iPhone app met geuren

Wat ruik ik nou?

Het moest er een keer van komen: een applicatie voor de smartphone die geuren verspreidt. De in Japan ontwikkelde Chat Perf werkt verrassend simpel. Je plugt een klein apparaatje met een ‘geurtankje’ in je iPhone en met een bijbehorende app kun je geurtjes ontvangen en verzenden.

“Heb jij een scheet gelaten?”
“Nee sorry, kreeg net een sms-je.”

10 Bizarre uitvindingen uit Japan (2)

10 Bizarre uitvindingen uit Japan (2)Japan staat bekend om zijn handige en vaak hypermoderne gadgets; technologisch hoogstaande uitvindingen die de hele wereld versteld doen staan. Maar de creativiteit slaat soms door en leidt tot absurde uitvindingen die behoorlijk op de lachspieren kunnen werken. Maar zelfs deze bizarre uitvindingen blijken soms verrassend handig te zijn.

Spotify wil Azië veroveren via Japan

Spotify wil naar JapanDe top 5 van landen met de grootste muziekindustrie is (in volgorde van grootte): Amerika, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Spotify, het bedrijf dat muziek als stream via internet aanbiedt, is in 4 van deze landen actief. Alleen in Japan, notabene de op een-na-grootste muziekindustrie van de wereld, heeft Spotify nog geen voet aan de grond gekregen. Vanaf januari 2013 gaat dit -misschien- veranderen.

Japan opent eerste “knuffelcafé”

Eerste knuffelcafé Tokio geopend

Foto: knuffelcafé Soineya

Ja, je leest het goed: een knuffelcafé. En nee, het heeft deze keer niets met seks te maken! Deze bijzondere zaak opende 25 september de deuren in Tokio en draagt de toepasselijke naam Soineya wat zoiets als ‘samen slaapwinkel’ betekent. Je kunt hier heerlijk knuffelen en wegdromen in de armen van een mooie Japanse vrouw. Maar val niet in een diepe slaap want het kost wel een paar centen!