Categorie: "Reizen"

Kan AirBnB slagen in Japan?

De verhuursite AirBnB is in Nederland en in andere landen zeer sterk aan het groeien. Hierop bieden mensen hun eigen huisje aan voor korte tijd aan toeristen die liever dingen als een eigen keuken hebben dan in een hotelkamer zitten. In Japan loopt dit fenomeen echter nog wat achter, kan daar verandering in komen?

De seizoenen in Japan: Winter

De afgelopen tijd besprak ik hoe de seizoenen in Japan zijn, zodat je goed kan beslissen wanneer de beste tijd is om op vakantie naar Japan te gaan. De lente, de zomer en de herfst hebben allemaal al hun eigen artikel waar de voor- en nadelen van dit seizoen instaan. En dus rest er nog maar één seizoen om nader toe te lichten: de winter.

De seizoenen in Japan: Herfst

Wanneer is de beste tijd om op vakantie naar Japan te gaan? Dat is een belangrijke vraag die je in het begin bezighoudt als je hebt besloten om het verre Japan te bezoeken. Daarom bespreek ik in vier artikelen de verschillende seizoenen, eerder zijn de lente en de zomer al geweest en dus is nu de herfst aan de beurt!

Plannen voor groei toerisme in Japan in de maak

Japan richt zich steeds meer op de toeristenindustrie om de economie van Japan te laten groeien. Premier Abe sprak onlangs uit dat hij maar al te graag een stijging in het aantal toeristen ziet, maar het is ook de bedoeling dat wij als toeristen meer gaan uitgeven in Japan. Het land komt daarom met enkele punten om ons geld te laten rollen.

Campagne begonnen tegen ongewenste intimiteiten in metro van Tokio

Als je wel eens in een metro van Tokio hebt gereden dan weet je dat die dingen heel erg druk kunnen zijn en je vlak naast de andere reizigers staat. Vrouwen krijgen daardoor echter wel eens te maken met ongewenste intimiteiten, zoals een kneep in de kont. De Japanners beginnen daarom nu een campagne hiertegen, maar of ze goede manier gebruiken?

De seizoenen in Japan: Zomer

In de nieuwe poll is het de vraag van welk van de vier seizoenen jullie het liefst op vakantie naar Japan zouden gaan. Voordat je deze beslissing kunt maken moet je natuurlijk wel weten hoe de seizoenen eruitzien in het verre Japan. Vorige week besprak ik de lente en daarom volgt nu een overzicht van de zomer!

De seizoenen in Japan: Lente

In de huidige poll vraag ik jullie in welk van de vier seizoenen jullie het liefst op vakantie naar Japan zouden gaan. Natuurlijk is het dan wel handig om te weten hoe het weer er in elk seizoen uitziet en of er speciale redenen zijn om dan te gaan. Daarom is dit het eerste deel van vier waarin steeds een seizoen in het zonnetje staat. Te beginnen met de lente!

Gouden week weer voorbij in Japan

In Nederland gaan er best wat mensen even weg tijdens bijvoorbeeld de meivakantie of krokusvakantie. Het kan dan druk worden op de wegen of op het vliegveld. Dit is echter nog niets in vergeleken met de drukte tijdens de Gouden week in Japan, want echt heel veel inwoners gaan dan naar familie of een weekje naar het buitenland.