Categorie: "Grappige lijstjes"

10 Bizarre uitvindingen uit Japan (2)

10 Bizarre uitvindingen uit Japan (2)Japan staat bekend om zijn handige en vaak hypermoderne gadgets; technologisch hoogstaande uitvindingen die de hele wereld versteld doen staan. Maar de creativiteit slaat soms door en leidt tot absurde uitvindingen die behoorlijk op de lachspieren kunnen werken. Maar zelfs deze bizarre uitvindingen blijken soms verrassend handig te zijn.

5 Opmerkelijke sporten in beeld

Bo-Taoshi Extreme sport Japan

Absolute chaos bij Bo-Taoshi | Foto: Wiki Pedia Commons

Sommige sporten zul je niet snel tegenkomen op de Olympische Spelen. Simpelweg omdat ze te hilarisch, chaotisch of onzinnig zijn. Of te moeilijk uitvoerbaar. In Japan zijn ze enorm creatief in het verzinnen van dit soort sporten. Van plat tot perfectionistisch; een Top 5 in beeld.

10 Bizarre uitvindingen uit Japan (1)

Metro-slaaphelm, bizarre uitvindingen uit JapanJapan staat bekend om zijn handige en vaak hypermoderne gadgets; technologisch hoogstaande uitvindingen die de hele wereld versteld doen staan. Maar de creativiteit slaat soms door en leidt tot absurde uitvindingen die behoorlijk op de lachspieren kunnen werken. Maar zelfs deze bizarre uitvindingen blijken soms verrassend handig te zijn.

10 Dingen die buitenlanders opvallen in Japan (1)

Verkeersregelaars met witte handschoentjes in JapanJapan heeft veel gebruiken en gewoontes die volstrekt normaal zijn voor de Japanners zelf, maar door buitenlanders als opmerkelijk, vreemd of amusant worden gezien. Dan heb ik het niet over de knettergekke tv-shows waarin Japanners zichzelf door machines in hun ballen laten slaan (tot groot vermaak van het publiek), maar over subtiele zaken die – als je het eenmaal ziet en meemaakt – typisch Japans blijken te zijn.