Categorie: "Evenementen en festivals"

Japans model wint ‘dubieuze’ Miss International 2012 verkiezing

Japanse Ikumi Yoshimatsu wint Miss International 2012 verkiezing

Ikumi Yoshimatsu

De 52e Miss International verkiezing in Okinawa (Japan) is voor het eerst in de geschiedenis gewonnen door… een Japanse. De 25-jarige Ikumi Yoshimatsu mag dan inderdaad oogverblindend zijn, het feit dat de schoonheidswedstrijd in Japan plaatsvond en 13 van de 15 juryleden Japans waren, leidde tot sceptische reacties in de media.

Kostuums Michael Jackson te zien in Tokio

Tentoonstelling kostuums Michael JacksonIn Tokio kun je van 18 oktober t/m 12 november veel bekende kostuums en attributen van Michael Jackson bewonderen. Deze tentoonstelling reist tot en met december 2012 langs enkele grote steden over de hele wereld. Je kunt er veel bekende jasjes, waaronder het jasje dat hij droeg in de Thriller-clip, en de beroemde witte glitterhandschoen van dichtbij bekijken. Sterker nog: je kunt ze kopen!

Filmtip: Silent City

Silent City nu in bioscoop

Foto: Beatrice Pettovich

Als je wilt ervaren hoe je je als westerling kunt voelen in Japan, raad ik je aan naar de Nederlandse film ‘Silent City’ te gaan. De film gaat over Rosa die in Tokio in het restaurant van Master Kon, een van de grote vismeesters van de wereld, gaat werken. Eenzaamheid, onbegrip maar ook momenten van puur geluk maken zich van Rosa meester. Deze week nog te zien in de bioscoop!

Explosie van creativiteit in Tokio

Disaster - Motoya Yukiko op Tokyo Creative Weeks

Tokyo Creative Weeks van start

De komende 3 weken staat Tokio in het teken van de ‘Tokyo Creative Weeks‘ (TCW). Overal in Tokio kom je van 10 t/m 31 oktober uiteenlopende culturele uitspattingen tegen: zang, dans, schilderkunst, in musea en theaters maar ook op straat en in parken. Er zijn 3 verschillende thema’s voor de verschillende weken: traditioneel, internationaal en modern. Creativity beyond Anticipation and Imagination.

Borsten voelen voor het goede doel

Borsten voelen voor goede doelJapanners hebben misschien een preuts imago, maar schijn bedriegt. Je hoeft maar een manga open te slaan en de ronde borsten en korte rokjes vliegen je om de (rooie) oortjes! Daar kan de Belgische strip ‘Suske en Wiske’ niet aan tippen. Geld ophalen voor het goede doel door in borsten te knijpen, is dan ook minder gek dan je denkt. Wel eerst goed de handen wassen.

Water gooien op het Fukagawa Hachiman festival

Fukagawa Hachiman Matsuri

Hoe natter hoe beter!

Eens in de drie jaar gaan zo’n half miljoen mensen helemaal los in Tokio tijdens het Fukagawa Hachiman Matsuri (festival). Het hoogtepunt van dit 5-daagse festival is een parade door de stad met ruim 50 draagbare tempels, mikoshi genaamd, waarbij de 30.000 deelnemers onder duizenden liters water worden bedolven. Natste feestje ooit!

Tokio nieuwe ‘Gay Capital’ van de wereld?

Tokio nieuwe homohoofdstad van de wereld?

Foto: AP

Amsterdam staat deze week in het teken van ‘Gay Pride’ met de bootjesparade komende zaterdag als hoogtepunt. Hoewel het in Japan wat minder is gesteld met de homo-acceptatie, zijn er dit jaar maar liefst 2 ‘Gay Prides’ in Tokio. De eerste was 29 april en de tweede is binnenkort op 11 augustus. Wordt Tokio de nieuwe ‘Gay Capital’ van de wereld?