Categorie: "Flora en fauna"

Tokio heeft eerste zwemstrand in vijftig jaar

Tokio heeft veel te bieden voor de vele toeristen die elk jaar komen en voor de miljoenen mensen die in de metropool wonen. Je kan van alles doen, maar naar het strand gaan en zwemmen in het water zat er niet in. Het water in Tokio is namelijk zo vervuild geraakt de afgelopen decennia dat het al vijftig jaar niet meer mogelijk was om buiten zwembaden te zwemmen. Er werd echter hard gewerkt aan het schoonmaken en voor het eerst is er nu weer een zwemstrand open gegaan.

Herfst! Mooie tijd om Japan te bezoeken

Bezoek Kioto in de herfst

Kioto in de herfst

Je zou het misschien niet denken, maar de herfst is een goed jaargetijde om naar Japan af te reizen. Van midden september tot begin december trekt een prachtige herfstgloed van het noordelijk gelegen Hokkaido naar het zuidelijke Kyushu. Vooral Kioto staat bekend om zijn prachtige herfstkleuren en is daardoor rond deze tijd een populaire vakantiebestemming. Wil je Japan bezoeken? Ga dan nu!

John Travolta komt uit de kast als… boomliefhebber!

John Travolta uit de kast als boomliefhebberVergeet al die verhalen dat John Travolta homo zou zijn. Interessanter is het -wat mij betreft- dat hij kennelijk ook een voorliefde heeft voor bomen. Geen bomen van kerels maar Japanse pijnbomen die als enige verwoestende tsunami’s overleven en nu gered moeten worden. John Travolta spreekt zich (hierover wel) publiekelijk uit.

Steeds meer giftige spinnen in Japan

Giftige roodrug spin in JapanIn Japan duikt steeds vaker de giftige roodrugspin op. Deze spin komt oorspronkelijk uit Australië maar is naar alle waarschijnlijkheid met cargoschepen meegereisd naar Japan. Daar heeft hij het kennelijk prima naar z’n zin want hij duikt steeds vaker op. Zo werden er gisteren meer dan 100 gevonden vlakbij de Inagawa rivier bij Amagasaki. Vooral kinderen en bejaarden lopen gevaar als ze gebeten worden.

Promotiefilmpje: Beautiful Japan in 1 minuut

Promotiefilmpje Yokoso! Beautiful Japan

Welkom! Japan

Vorige week postte ik op japan.blog.nl een promotiefilmpje van het moderne, stedelijke Japan. Omdat Japan een land van uitersten is, wil ik in dit filmpje de andere kant van Japan laten zien: prachtige natuur en traditie. De filmpjes zijn een onderdeel van de ‘Visit Japan’ campagne van het Japans Bureau voor Toerisme.

“Zonnig met veel kans op kakkerlakken”

Kakkerlak index Japan

Vandaag grote kans op kakkerlakken!

Afgelopen dagen steeg het kwik in Nederland eindelijk boven de 25 graden uit. Het voelde af en toe zelfs tropisch en broeierig aan. Prima omstandigheden voor kakkerlakken! Vooral in Japan maken deze rondrennende insecten in de zomer standaard deel uit van je interieur. Gelukkig is er nu de ‘kakkerlakken-index’ op internet die per regio aangeeft hoe groot de kans is dat je er eentje tegen het glimmende lijf loopt.