Categorie: "Recepten"

Recept: Biefstuk in Japanse marinade

Natuurlijk zullen vleespuristen zeggen dat de enige manier om een biefstuk echt goed te bakken met zo weinig mogelijk franje is. Een klein beetje zout en peper om de smaak te versterken, maar geen verdere afleidingen. En dat is echt lekker! Toch is deze Japanse marinade ook wel eens goed om te proberen, zeker voor de variatie. Heerlijke Japanse smaken met een goed stuk vlees, dat is ook prima!

Recept: Yakitori

Wat doen wij Nederlanders als we ‘s avonds trek hebben in een warme snack? Dan bestellen we een portie bitterballen of een warme kroket! Japanners kennen die dingen niet, zij hebben echter wel andere opties. De meest bekende is waarschijnlijk Yakitori, een gegrilde kipspies met echte Japanse smaken. Wil je zelf ook weten hoe je dit moet maken? Lees dan dit recept!

Recept: Omurice

Omurice is een dunne omelet met een vulling van kip, rijst en ketchup. Het wordt in Japan gezien als Westers eten, maar is wel typisch Japans. Het mooie is dat het lekker makkelijk te maken is, al is de vorm goed krijgen nog een spannend moment.

Recept: Varkensvlees in Shogayaki-marinade

In deze rubriek deel ik de lekkerste recepten uit Japan met jullie en de eerste is Shogayaki. Dit is één van de populairste gerechten in Japan en het goede nieuws is dat het ook makkelijk in je eigen keuken te maken is. De marinade bestaat uit gember, soya saus en een beetje mirin, wat Japanse zoete rijstwijn is. Hieronder leg ik precies uit hoe je dit gerecht maakt!