Categorie: "Reistips"

Nieuw museum in Japan toont toiletten

Één van de kenmerken van Japan zijn de luxe en moderne toiletten die daar zijn te gebruiken. Velen hebben op zijn minst verwarming en een straal water die naar boven schiet, maar er zijn bijvoorbeeld ook toiletbrillen met muziek ingebouwd. Vanaf volgende week opent TOTO, een belangrijke speler in de toilettenmarkt, een nieuw museum waar je allemaal wc’s kunt zien.

Bezocht: Vredesmuseum in Hiroshima

Het is alweer zeventig jaar geleden dat er een atoombom in Hiroshima ontplofte. Het zorgde voor het einde van de Tweede Wereldoorlog maar ook voor tienduizenden doden. In Hiroshima kun je onder andere het Vredesmuseum bezoeken en dat is wat ik een jaar geleden heb gedaan. Is dit het bezichtigen waard? Dat lees je hier!

Wat boeken toeristen in Japan

Er zijn zoveel verschillende dingen om te doen in Japan, van lekker gaan eten, tempels bezoeken tot karaoke gaan zingen. Maar wat doen de toeristen nu precies als ze in Japan zijn? Deze vraagt beantwoordt Veltra, een bedrijf waar je online 1700 verschillende activiteiten en tours in Japan kan boeken.

Vier tips om vakantie naar Japan goedkoper te maken

Toen ik mensen vertelde dat ik op vakantie naar Japan zou gaan, was de eerste reactie meestal dat het zo’n duur land is en of ik daar wel het geld voor heb. En toegegeven, een vakantie naar Japan kan behoorlijk prijzig zijn. Toch kan het ook voor een heel redelijk budget gedaan worden, als je bepaalde kostenposten in de gaten houdt. Wil jij dus ook naar Japan afreizen, maar ben je bang voor de kosten? Dan zijn deze tips wat voor jou!

Nieuwe medische website voor reizigers in Japan

Japan Healthcare Info websiteDe medische zorg in Japan is goed geregeld en van een hoog niveau. Alleen Japanstalige recepten, rekeningen en niet goed Engels sprekende artsen kunnen het voor buitenlanders in Japan alsnog lastig maken. De nieuwe website ‘Japan Healthcare Info‘ moet daar nu verbetering in brengen. Speciaal gemaakt voor expats en toeristen; dus ga je naar Japan? Bookmark deze link!

De gouden tempel in Kioto

Gouden paviljoen Kinkaku-ji KiotoIn eerdere blogs heb ik aandacht besteed aan bijzondere bouwwerken als Tokyo Tower en Tokyo Sky Tree. Nu is het de beurt aan een traditioneel bouwwerk in Kioto: het gouden paviljoen Kinkaku-ji. Het is één van de bekendste toeristische trekpleisters van Japan. Bijzonder is dat de bovenste 2 verdiepingen geheel zijn bekleed met zuiver bladgoud.

Promotiefilmpje: Beautiful Japan in 1 minuut

Promotiefilmpje Yokoso! Beautiful Japan

Welkom! Japan

Vorige week postte ik op japan.blog.nl een promotiefilmpje van het moderne, stedelijke Japan. Omdat Japan een land van uitersten is, wil ik in dit filmpje de andere kant van Japan laten zien: prachtige natuur en traditie. De filmpjes zijn een onderdeel van de ‘Visit Japan’ campagne van het Japans Bureau voor Toerisme.

Hoe veilig is Japan eigenlijk?

Hoe veilig is Japan?Na mijn verhalen over zware tyfoons, recordhoeveelheden regen en de duizenden aardbevingen per jaar in Japan, vraag je je misschien af hoe veilig Japan eigenlijk is. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de situatie bij de kerncentrale van Fukushima, want die lijkt ook nog niet onder controle. Kortom, is het verstandig om naar Japan te gaan?