Categorie: "Wetenschap"

Anti-scheet onderbroek populair in Japan

Anti-scheet ondergoed Japan, anti-scheet onderbroek, JapanAls Japanners Sinterklaas zouden vieren, zou de anti-scheet onderbroek ongetwijfeld op veel verlanglijstjes staan. Het ondergoed is momenteel namelijk erg populair in Japan. Eigenlijk is het meer een pro-scheet onderbroek, want de onderbroek is gemaakt om nare luchtjes te absorberen. Geen mens die je scheet nog ruikt! Maar pas op: omstanders kunnen het nog wel hóren.

Mysterieuze ruïnes in zee bij Yonaguni

Mysterieuze ruïnes in zee bij Yonaguni

Duikers bij de gigantische ruïnes

Nergens anders ter wereld komen de verhalen van een verzonken stad, een Atlantis, zo tot leven als bij het Japanse eiland Yonaguni. Daar trof een Japanse duiker namelijk op slechts tientallen meters diepte vreemde rotsformaties aan. Formaties met zulke kunstmatige vormen dat ze wel door mensen moeten zijn gemaakt. Een ontdekking die de wereldgeschiedenis op z’n kop zet.

Japanner Yamanaka wint Nobelprijs Geneeskunde

Shinya Yamanaka wint Nobelprijs Geneeskunde 2012

Shinya Yamanaka | Foto: Wikipedia commons

De wetenschappers Shinya Yamanaka uit Japan en John B. Gurdon uit Engeland hebben de Nobelprijs voor de Geneeskunde 2012 gewonnen. Dat maakte het Nobelprijscomité vanochtend bekend. Yamanaka en Gurdon ontvangen de prijs en een bedrag van zo’n € 940.000 op 10 december, de sterfdag van Alfred Nobel, in Stockholm.

Japanse vinding tovert tafel om tot netwerk

Japanse vinding netwerktafel

Netwerk- en oplaadtafel

Deze week werd in Tokio de jaarlijkste elektronicabeurs Ceatec Japan gehouden. Tijdens deze beurs presenteren bedrijven en universiteiten over de hele wereld de nieuwste snufjes op elektronica en IT-gebied. Zo kwam de Universiteit van Tokio met een tafel die als lokaal netwerk en tegelijk als oplaadstation werkt. Je hoeft er alleen maar je smartphone of tablet op te leggen!

Prachtig filmpje “supermaan”

Supermaan gefilmd in JapanEen supermaan is een volle maan die heel dicht bij de aarde staat. Dit komt onregelmatig voor maar is goed te voorspellen. Soms gebeurt het elk jaar en soms jaren achtereen niet. De laatste supermaan was op 6 mei 2012. Een inwoner van Japan heeft toen deze prachtige (versnelde) video gemaakt van de opkomende supermaan. Indrukwekkende beelden!

Kan een robot examen universiteit Tokio halen?

Kan robot examen universiteit Tokio halen?Japanse wetenschappers van Fujitsu ontwikkelen momenteel een robot die in de toekomst het toelatingsexamen van de Universiteit van Tokio (Todai) met gemak moet halen. Het examen staat als zeer moeilijk bekend en test alles van wiskunde tot en met vreemde talen. Een robot ontwikkelen die al deze vragen zelfstandig kan beantwoorden, is bijzonder moeilijk.

Staat Japanse vulkaan Fuji op uitbarsten?

Vulkaan Fuji staat op uitbarsten?Volgens onderzoekers is de kans toegenomen dat vulkaan Fuji uitbarst door de zware aardbeving van vorig jaar. De laatste uitbarsting was in 1707, niet lang na de zware ‘Hōei aardbeving’ in hetzelfde jaar. De aardbeving in 1707 was met 8.6 op de Schaal van Richter de krachtigste in de geschiedenis van Japan. Nu is dat de ‘Tōhoku aardbeving’ van 11 maart 2011 met een kracht van 9.0M.

UFO zet Osaka op stelten

UFO boven OsakaIn de nacht van 30 augustus hebben veel inwoners van de Japanse stad Osaka melding gemaakt van zwevende, gekleurde lichten boven de stad. De laatste tijd worden er in het luchtruim van Japan vaker vreemde verschijnselen waargenomen, van enorme lichtpilaren tijdens onweer tot blauwe strepen in de lucht tijdens zonsondergang. Maar steeds vaker ook enorme zwermen of clusters van lichtbollen. Blijken die aliens ineens Japans te spreken in plaats van Engels!

Nooit meer zelf je gras maaien!

Robot grasmaaier Miimo van Honda

Foto: Honda

Als je denkt dat Honda Motor Co. alleen auto’s maakt, dan heb je het mis. Honda komt namelijk in 2013 met het eerste ‘huishoudelijke’ product op de Europese markt: Miimo, de automatische grasmaaier. Deze met sensoren uitgeruste robot trimt je grasmat voortdurend terwijl het handig bloempotten en andere obstakels ontwijkt. Je moet alleen nog zelf je bier halen, hoewel…