Tokio deelt vuilniszakken uit voor Halloween

Het is alweer bijna eind oktober en dat betekent dat het binnenkort Halloween is. Dit feest wordt steeds meer overal in de wereld gevierd en ook in Tokio wordt de westerse traditie omarmd. De stad is echter wel bang voor de gevolgen van Halloween en heeft daar iets op bedacht.

De komende tijd deelt de overheid zo’n 300.000 vuilniszakken uit met het plaatje van een pompoen erop. Dit gebeurt in wijken waar het populair is om je te verkleden en naar feestjes te gaan. Het idee is dat mensen aan het eind van de avond vuilnis verzamelen en dan mee naar huis nemen zodat de straten schoon zullen blijven.

In Tokio en heel Japan zijn schone straten een stuk belangrijker dan hier in Nederland. Je mag daar bijvoorbeeld op veel plekken niet eens buiten roken en dan ook niet je peuk op de grond gooien. Niet zo gek dus dat een groots feest met al het afval als gevolg koude rillingen over de ruggen van de Japanners laat lopen.

Toch is het nog maar de vraag of de Japanners echt andersmans vuilnis naar huis gaan nemen. Als dat echt gebeurd klinkt dat wel goed. Stel je eens voor dat iedereen op koningsnacht of oudjaar dat hier in Nederland zou doen? Dan zou het de dagen erna niet zo’n bende op straat zijn!

Lees ook:Een nieuw themablog over Japan!
Lees ook:Japanner gearresteerd voor landen drone op huis premier
Lees ook:Tokio gaat veel meer rookruimtes creëren
Lees ook:Sakura bloeit in Japan
Lees ook:Zó maak je een trein schoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.