Categorie: "Algemeen"

Het themablog over Japan is terug!

Het was al een tijdje stil op het themablog over Japan, maar vanaf vandaag komt daar weer verandering in. Na een paar weken offline gewerkt te hebben, is het blog nu echt live en kun je weer alles over Japan lezen. Hoog tijd dus voor een korte introductie!

Aantal kinderen in Japan lager dan ooit

Het ministerie van binnenlandse zaken in Japan heeft laten weten dat het aantal kinderen van vijftien jaar of jonger in Japan op dit moment op 16,7 miljoen ligt. Dat is 160.000 kinderen minder dan vorig jaar en het laagste aantal sinds de officiële telling in 1950 begon.

Japan verlaagt mogelijk stemleeftijd

In Japan mag je pas gaan stemmen als je twintig jaar bent. Nu ligt er echter een wetsvoorstel om die leeftijd te verlagen naar achttien jaar. De verwachting is dat er deze zomer over deze drastische verandering gestemd gaat worden.

Japan is groter geworden

Japan is groter geworden doordat honderden meters van kuststrook is toegevoegd aan het land. De grond is uit de zee gekomen en heeft zichzelf aan de rest van het vasteland geplakt.

Inwonersaantal Japan blijft dalen

Het aantal inwoners van Japan is voor het vierde jaar op rij gedaald. De vermindering was met 0,17%. Dat klinkt misschien niet veel, maar zijn wel in totaal 215.000 mensen. Er wonen nu nog  ‘maar’ iets meer dan 127 miljoen inwoners in Japan.

Gokverslaafden kunnen gewaarschuwd worden met gezichtsherkenning

Hoewel Japan nauwelijks echte casino’s heeft, kun je er wel veel gokken. Het meest bekende spel is pachinko, waarin je kleine metalen balletjes in bepaalde gaten moet laten schieten voor de kans op grote prijzen. Één balletje zelf kost niet veel geld, maar ook uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het best verslavend is en de pachinko-hallen in de avond altijd helemaal vol zijn. Een nieuw idee moet deze Japanners helpen hun grenzen te vinden.