Trouwen in Japan heeft rare restricties

In Japan kunnen twee mannen of twee vrouwen nog steeds niet met elkaar trouwen. In Europa wordt dit in het ene na het andere land gelegaliseerd, maar het toch moderne Japan loopt daarin hopeloos achter. Er zijn echter nog een aantal andere regels en restricties in Japan die verbazingwekkend zijn!

Het meest gekke is dat een getrouwd stel dezelfde achternaam moet hebben. In de praktijk betekent dit dat vrouwen de achternaam van hun man overnemen, maar in theorie kunnen mannen ook de achternaam van hun vrouw aannemen. Je kan echter niet je eigen naam houden of zoals vrouwen in Nederland wel eens doen; beide namen gebruiken.

Een andere regel is dat mannen vanaf hun achttiende mogen trouwen. Dat klinkt nog normaal, maar vrouwen mogen gek genoeg al vanaf hun zestiende het huwelijksbootje in stappen! In Japan is pas net veranderd dat mensen vanaf achttien jaar mogen stemmen, maar alcohol consumeren mag op die leeftijd nog niet. En vrouwen mogen wel al jaren eerder trouwen? Ook daar lijkt iets mis te gaan.

Als je gescheiden bent wil je misschien wel opnieuw trouwen. Meestal zit daar een behoorlijke tijd tussen, maar het kan ook gebeuren dat je meteen de ‘ware’ vindt en dit graag officieel wil maken. Of je had al een relatie met je nieuwe partner terwijl de scheiding nog niet door was. Trouwen dus! Zo makkelijk gaat dat echter in Japan niet, want enkel vrouwen moeten zes maanden wachten na hun scheiding voordat ze opnieuw trouwen. Dit was vroeger ingevoerd zodat duidelijk is van wie een kind is, als de vrouw zwanger blijkt te zijn. In de tijd van DNA-testen lijkt dit echter behoorlijk achterhaald, toch?

Bron: Japantoday

Lees ook:Lesbisch koppel houdt symbolisch huwelijk in Japan
Lees ook:Tokio nieuwe ‘Gay Capital’ van de wereld?
Lees ook:Vrouwen redden Olympische Spelen voor Japan
Lees ook:Jeugd Japan verliest interesse in seks
Lees ook:Waarom Japanse vrouwen dol zijn op buitenlandse mannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.