Categorie: "Muziek"

Japans apartste popster: Hatsune Miku

Hatsune Miku is een fenomeen in Japan. Ze ziet er pas rond de zestien jaar uit en heeft prachtig blauwgroen haar. Haar repertoire is met meer dan 100.000 nummers echt gigantisch en haar concerten staan helemaal vol met Japanners die haar adoreren. Alleen is ze niet van vlees en bloed, maar enkel een hologram…

Kostuums Michael Jackson te zien in Tokio

Tentoonstelling kostuums Michael JacksonIn Tokio kun je van 18 oktober t/m 12 november veel bekende kostuums en attributen van Michael Jackson bewonderen. Deze tentoonstelling reist tot en met december 2012 langs enkele grote steden over de hele wereld. Je kunt er veel bekende jasjes, waaronder het jasje dat hij droeg in de Thriller-clip, en de beroemde witte glitterhandschoen van dichtbij bekijken. Sterker nog: je kunt ze kopen!

PSY’s Gangnam Style scoort niet in Japan

Gangnam Style scoort niet in JapanOp YouTube is de videoclip ‘Gangnam Style‘ van de Koreaanse PSY inmiddels ruim 460 miljoen keer bekeken en wereldwijd een enorme hit geworden. Behalve in Japan. Dat is toch vreemd want K-pop, zoals Koreaanse muziek in Japan wordt genoemd, doet het normaal gesproken niet slecht in Japan. Of dringen de politieke spanningen tussen Japan en Korea nu toch ook de muziekindustrie binnen?

Spotify wil Azië veroveren via Japan

Spotify wil naar JapanDe top 5 van landen met de grootste muziekindustrie is (in volgorde van grootte): Amerika, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Spotify, het bedrijf dat muziek als stream via internet aanbiedt, is in 4 van deze landen actief. Alleen in Japan, notabene de op een-na-grootste muziekindustrie van de wereld, heeft Spotify nog geen voet aan de grond gekregen. Vanaf januari 2013 gaat dit -misschien- veranderen.

Filmpje: scheuren door nachtelijk Tokio

Scheuren door nachtelijk TokioAltijd al eens midden in de nacht door prachtig verlicht Tokio willen scheuren? Lekker muziekje op, voet op het gaspedaal en genieten maar: door tunnels, langs wolkenkrabbers en over mooi verlichtte bruggen. Lijkt het je wat? Leun dan even achterover en bekijk dit filmpje. O ja, wel links rijden en rechts inhalen!

Douane neemt viool van beroemde Japanse violiste in beslag

Viool van Yuzuko Horigome in beslag genomen

Viool van Yuzuko Horigome in beslag genomen

De Duitse douane heeft op het vliegveld van Frankfurt de viool van de beroemde Japanse violiste Yuzuko Horigome in beslag genomen. De Guarnerius viool uit 1741 heeft een waarde van bijna € 1 miljoen. Yuzuko woont in België en reist al jaren zonder problemen – met haar viool – de wereld rond voor optredens. Volgens de Duitse douane had ze de viool echter moeten aangeven. Ze kan hem terugkrijgen als ze € 380.000 betaalt.

Muzikale boodschap na ramp Japan

World Order - Machine Civilization Japan

Surrealistische muziekvideo van 'World Order'

De groep ‘World Order’ uit Japan maakt een combinatie van muziek, dans en film. Ze maken met hun robotachtige choreografie en muziek surrealistische filmpjes op openbare plekken zoals stations, industriegebieden of midden in de stad. World Order wil een positieve boodschap brengen na de aardbeving, tsunami en kernramp in Japan.

Zomerfestival Tenjin Matsuri barst los in Osaka

Tenjin Matsuri Festival in Osaka Japan

Botenparade tijdens Tenjin Matsuri | Foto: Wikipedia Commons by Midori

Osaka – Elk jaar op 24 en 25 juli wordt in Osaka het ‘Tenjin Matsuri’ festival gehouden. Het is een van de drie grootste festivals in Japan en wordt al meer dan 1.000 jaar gevierd. Hoogtepunt van het festival is een botenparade met meer dan 3.000 mensen gekleed in traditionele kleding uit de 8e tot 12e eeuw. In de avond worden grote vuren op de boten ontstoken die de hele omgeving spectaculair verlichten.

Mysterieuze zangeres “GILLE” uit Japan verovert de wereld

J-Pop - I am GILLE

Wie is de mysterieuze GILLE?

Twee weken geleden schreef ik dat de zuurstokroze J-Pop uit Japan ook internationaal steeds populairder wordt. Vooral via digitale media als YouTube en iTunes. Opnieuw is er nu een mysterieuze, anonieme zangeres op YouTube verschenen die met een vertaling van een J-Popnummer in het Engels al ruim 2,8 miljoen views uit 163 landen heeft gekregen. Maar wie is zij?