Categorie: "Sakura"

Shibazakura bloeit in Hitsujiyama park

Het seizoen van de sakura, of de kersenbloesem, is zeer bekend binnen en buiten Japan. Deze bomen met hun witte en roze bloesems staan in het begin van april in bloei. Na de sakura komt echter de Shibazakura op, die van eind april tot ergens in mei te zien.

Sakura begonnen met bloeien in Amsterdamse Bos

In Japan staat de Sakura afgelopen week al vol in bloei. In deze korte periode zorgen deze bomen met hun roze en witte bloesems voor prachtige plaatjes, maar Japan is natuurlijk erg ver weg om zomaar heen te gaan en ook van te genieten. Gelukkig staan er in het Amsterdamse Bos zo’n 400 bomen die in het jaar 2000 door de Japan’s Women Club zijn gegeven aan de gemeente Amstelveen.

Japans sprookje over Sakura

Het seizoen van de Sakura is in volle gang in Japan. Dit betekent dat de bomen met de roze kersenbloesem in bloei staan en de Japanners met zijn allen naar buiten gaan om te genieten van het schitterende uitzicht. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Sakura vaak een rol speelt in de entertainment voor Japanners, de bomen hebben iets magisch voor hen. Je hoeft maar naar één anime te kijken en het is vrijwel zeker dat de kersenbloesem te zien zijn. Daarnaast zijn er ook veel verhalen en legendes over de Sakura, waarvan ik één van de bekendste met jullie wil delen.

De beste plekken voor Sakura kijken in Japan

Het is eind maart en dat betekent dat het seizoen van de Sakura in volle gang is in Japan. Deze bomen met hun prachtige roze kersenbloesem bloeien maar een paar weken per jaar en dus is het de vraag waar je ze het beste kan zien. Ik heb enkele plekken voor jullie uitgezocht, die hieronder volgen in willekeurige volgorde.

Sakura bloeit in Japan

De mooiste periode om in Japan te zijn is duidelijk tijdens het bloeien van de Sakura. Deze kersenbloesem is voor maar twee weken te zien in het land en creëert prachtige plaatjes. In de grote steden zoals Tokio, Kyoto en Osaka is het Sakura-seizoen de afgelopen dagen eindelijk begonnen en dat is genieten!