Categorie: "Media"

Japans bedrijf komt met realtime vertaalapp

Neem contact op met Japan.blog.nlHet Japanse telecombedrijf NTT DOCOMO lanceert op 1 november een app die telefoon- en chatgesprekken vrijwel direct vertaalt van het Japans naar het Engels en andersom. De vertaling vindt plaats via cloudcomputing waardoor je enkele seconden moet wachten op de vertaling. Maar de gratis app, die overigens alleen voor androidtoestellen beschikbaar is, is eenvoudiger in het gebruik dan bijvoorbeeld Google Translate.

Deze iPhone app stinkt!

Chat Perf iPhone app met geuren

Wat ruik ik nou?

Het moest er een keer van komen: een applicatie voor de smartphone die geuren verspreidt. De in Japan ontwikkelde Chat Perf werkt verrassend simpel. Je plugt een klein apparaatje met een ‘geurtankje’ in je iPhone en met een bijbehorende app kun je geurtjes ontvangen en verzenden.

“Heb jij een scheet gelaten?”
“Nee sorry, kreeg net een sms-je.”

Japanse jeugd geeft steeds vaker mening

Veel Japanners in Shibuya TokioIn Japan is het niet vanzelfsprekend om, net als hier in Nederland, meteen je mening te geven. Ook niet als het je gevraagd wordt. Al eeuwenlang heerst er in het land van de rijzende zon de tendens om je aan te passen aan de geldende normen en waarden. De groep is belangrijker dan het individu. Maar volgens analisten is dat nu aan het veranderen. En het begint bij de jeugd.