Categorie: "Anime"

Anime gezien: Sword Art Online (Seizoen 1)

Sword Art Online heeft naar mijn mening één van de leukste onderwerpen die je kunt hebben in een anime. Het gaat over een tienerjongen die met duizenden anderen vast komt te zitten in een andere wereld, gecreëerd door Virtual Reality. Hij moet hier proberen te overleven en een samenleving opbouwen. Kan de serie echter aan de hoge verwachtingen voldoen die dit heerlijke onderwerp oproept?

Anime gezien: Kuroko No Basket

Er zijn veel verschillende animes te zien die gericht zijn op een sport en hoe een team vanuit het niets opkomt met een nieuwe speler, de hoofdpersoon, en dan mogelijk uitgroeit tot het beste team van Japan. In een eerder stadium had ik Haikyuu besproken, maar één van de meest populaire series in dit genre is Kuroko No Basket. De laatste aflevering van het derde seizoen is zojuist verschenen en dus is het tijd om deze anime over basketbal onder de loep te nemen.

Nieuwe anime van Dragon Ball in juli

Dragon Ball en vooral de opvolger Dragon Ball Z was een zeer populaire anime, niet alleen in Japan maar ook in Nederland. Voor fans van de serie is er goed nieuws, want Dragon Ball Super is te zien vanaf juli en gaat verder waar het verhaal is gebleven.

Anime gezien: Haikyuu

In deze rubriek neem ik anime, de Japanse tekenseries, onder de loep. Waar gaat de anime over? Welke series moet je echt een keer kijken? Is die nieuwe anime je tijd waard? Allemaal vragen die hier besproken worden en vandaag bekijk ik Haikyuu, een anime over volleybal…