Categorie: "Transport"

Nooit meer in de file dankzij mini helikopter!

Eenpersoons mini helikopter

Foto: Response

Voor veel filerijders is het een toekomstdroom: met een mini helikopter zonder oponthoud naar je werk vliegen. Maar deze droom ligt inmiddels minder ver in de toekomst dan je zou denken. Zo presenteerde het Japanse bedrijf Hirobo in oktober 2012 een eenpersoons helikopter die echt van de grond komt en er ook nog enigszins betrouwbaar uitziet. Dat geeft toch meer vertrouwen dan voorgaande ‘rugzakmodellen’ en ‘hoofdpropellors’.

Elektrische fiets breekt door in Japan

Elektrische fiets in Japan, E-bike

Foto: Bridgestone

In Japan wordt meer gefietst dan je misschien zou verwachten. Er zijn verrassend veel fietspaden en in grote steden stuit je soms op zoveel geparkeerde fietsen dat je even denkt bij een Centraal Station in Nederland te zijn. Maar vergeleken met ‘het stalen ros’ uit Nederland, ziet de Japanse fiets er nogal simpel en breekbaar uit. Met de komst van de Japanse ‘E-bike’, lijkt dat echter te gaan veranderen!

Filmpje: scheuren door nachtelijk Tokio

Scheuren door nachtelijk TokioAltijd al eens midden in de nacht door prachtig verlicht Tokio willen scheuren? Lekker muziekje op, voet op het gaspedaal en genieten maar: door tunnels, langs wolkenkrabbers en over mooi verlichtte bruggen. Lijkt het je wat? Leun dan even achterover en bekijk dit filmpje. O ja, wel links rijden en rechts inhalen!

Topless model in Toyota reclame schokt kijkers

Topless model in commercial ToyotaTelevisie kijkend Japan viel onlangs massaal van de bank af toen de nieuwste commercial van Toyota voorbij kwam. “Beetje free publicity kan geen kwaad in deze moeilijke tijden” moeten ze bij Toyota hebben gedacht, en hoe krijg je dat in Japan voor elkaar? Juist, met blote borsten. Geen getekende mangaborsten maar eh… échte borsten.

Gedragsregels in de metro

Netjes in de rij voor de metro

Netjes in de rij voor de metro

Japanners zijn gedisciplineerd, houden van hygiëne en behandelen de medemens met veel respect. Het klinkt als een cliché, maar iedereen die in Japan is geweest, zal beamen dat deze constatering niet overdreven is. Dit zie je ook terug in de metro, waar iedereen altijd netjes op z’n beurt wacht, het altijd opgeruimd en schoon is en niemand schreeuwt, luide telefoongesprekken voert of enige agressie vertoont.

Behalve op vrijdagavond dan, na een paar drankjes…

Metro van Tokio

Metronetwerk Tokio

Klik om te vergroten

Tokio heeft het grootste en drukste metronetwerk van de wereld. Er zijn 13 metrolijnen waar dagelijks 8 miljoen mensen gebruik van maken. In de spits rijdt er elke 3 minuten een metro en vertragingen komen weinig voor. Die zeldzame keer dat er 1 minuut vertraging is, krijg je uitvoerig excuses aangeboden via het omroepsysteem. Want ook de metro loopt – net als heel Japan – op rolletjes.