Categorie: "Cultuur"

Tokio deelt vuilniszakken uit voor Halloween

Het is alweer bijna eind oktober en dat betekent dat het binnenkort Halloween is. Dit feest wordt steeds meer overal in de wereld gevierd en ook in Tokio wordt de westerse traditie omarmd. De stad is echter wel bang voor de gevolgen van Halloween en heeft daar iets op bedacht.

Trouwen in Japan heeft rare restricties

In Japan kunnen twee mannen of twee vrouwen nog steeds niet met elkaar trouwen. In Europa wordt dit in het ene na het andere land gelegaliseerd, maar het toch moderne Japan loopt daarin hopeloos achter. Er zijn echter nog een aantal andere regels en restricties in Japan die verbazingwekkend zijn!

Wat boeken toeristen in Japan

Er zijn zoveel verschillende dingen om te doen in Japan, van lekker gaan eten, tempels bezoeken tot karaoke gaan zingen. Maar wat doen de toeristen nu precies als ze in Japan zijn? Deze vraagt beantwoordt Veltra, een bedrijf waar je online 1700 verschillende activiteiten en tours in Japan kan boeken.

Japanse leraren gecompenseerd voor weigeren zingen volkslied

Het is altijd opvallend om te zien wat de regels met het zingen van het volkslied is. In de Verenigde Staten wordt er zeer veel waarde aan gehecht op scholen, terwijl het in Nederland helemaal niet verplicht is. Japan zit hier een beetje tussen in, er wordt wel gezongen tijdens ceremonies, maar leraren die weigerden mee te zingen zijn nu in het gelijkgesteld.

Moederdag in Japan

Vandaag is de dag dat Nederlanders bij hun moeder langsgaan om een bloemetje te geven en voor de kinderen om een lekker ontbijtje te maken. Moederdag wordt echter ook in andere landen gevierd, hoe doen ze dat in Japan?