Categorie: "Celebrities"

Nintendo-directeur Satoru Iwata op 55-jarige leeftijd overleden

Dit weekend is de directeur van Nintendo, die deze baan al sinds 2002 had, op 55-jarige leeftijd overleden in Japan. De leider van Nintendo was al een tijdje ziek, maar niet zo ernstig dat hij zijn werk daarvoor stopzette. Helaas is de galblaaskanker hem uiteindelijk op 11 juli 2015 toch teveel geworden en moeten we deze belangrijke man in de videogame-wereld vanaf nu missen.

Japans apartste popster: Hatsune Miku

Hatsune Miku is een fenomeen in Japan. Ze ziet er pas rond de zestien jaar uit en heeft prachtig blauwgroen haar. Haar repertoire is met meer dan 100.000 nummers echt gigantisch en haar concerten staan helemaal vol met Japanners die haar adoreren. Alleen is ze niet van vlees en bloed, maar enkel een hologram…

Kostuums Michael Jackson te zien in Tokio

Tentoonstelling kostuums Michael JacksonIn Tokio kun je van 18 oktober t/m 12 november veel bekende kostuums en attributen van Michael Jackson bewonderen. Deze tentoonstelling reist tot en met december 2012 langs enkele grote steden over de hele wereld. Je kunt er veel bekende jasjes, waaronder het jasje dat hij droeg in de Thriller-clip, en de beroemde witte glitterhandschoen van dichtbij bekijken. Sterker nog: je kunt ze kopen!

Beroemde Japanse regisseur dood door ongeluk

Beroemde Japanse regisseur Kōji Wakamatsu dood door ongeluk

Kōji Wakamatsu

De beroemde Japanse regisseur Koji Wakamatsu is donderdag overleden als gevolg van een verkeersongeluk enkele dagen daarvoor. Hij werd in Tokio aangereden door een taxi. De 76-jarige Wakamatsu won deze maand in Korea nog de ‘Asian Filmmaker of the Year Award 2012‘. Hij werd in de jaren 1960/70 bekend door het maken van ‘Pink-eiga’ softporno.

John Travolta komt uit de kast als… boomliefhebber!

John Travolta uit de kast als boomliefhebberVergeet al die verhalen dat John Travolta homo zou zijn. Interessanter is het -wat mij betreft- dat hij kennelijk ook een voorliefde heeft voor bomen. Geen bomen van kerels maar Japanse pijnbomen die als enige verwoestende tsunami’s overleven en nu gered moeten worden. John Travolta spreekt zich (hierover wel) publiekelijk uit.

Douane neemt viool van beroemde Japanse violiste in beslag

Viool van Yuzuko Horigome in beslag genomen

Viool van Yuzuko Horigome in beslag genomen

De Duitse douane heeft op het vliegveld van Frankfurt de viool van de beroemde Japanse violiste Yuzuko Horigome in beslag genomen. De Guarnerius viool uit 1741 heeft een waarde van bijna € 1 miljoen. Yuzuko woont in België en reist al jaren zonder problemen – met haar viool – de wereld rond voor optredens. Volgens de Duitse douane had ze de viool echter moeten aangeven. Ze kan hem terugkrijgen als ze € 380.000 betaalt.

Clint Eastwoods ‘Unforgiven’ krijgt Japanse versie

Ken Wanatabe speelt in remake Unforgiven

Ken Wanatabe speelt in remake Unforgiven

De met 4 Oscars bekroonde western ‘Unforgiven’ uit 1992 is de eerste Amerikaanse film die een remake krijgt in Japan. Clint Eastwood was de regisseur van deze succesvolle western en speelde samen met o.a. Gene Hackman en Morgan Freeman een van de hoofdrollen. De hoofdrol in de Japanse versie wordt gespeeld door Ken Watanabe, bekend van films als ‘Inception’, ‘Batman Begins’ en ‘The last samurai’.

Mysterieuze zangeres “GILLE” uit Japan verovert de wereld

J-Pop - I am GILLE

Wie is de mysterieuze GILLE?

Twee weken geleden schreef ik dat de zuurstokroze J-Pop uit Japan ook internationaal steeds populairder wordt. Vooral via digitale media als YouTube en iTunes. Opnieuw is er nu een mysterieuze, anonieme zangeres op YouTube verschenen die met een vertaling van een J-Popnummer in het Engels al ruim 2,8 miljoen views uit 163 landen heeft gekregen. Maar wie is zij?

Filmtip: Lost in translation

Film - Lost in Translation, Bill Murray, Scarlett Johansson

Beeld uit "Lost in Translation"

Een film die heel treffend laat zien en voelen hoe het is om als buitenlander voor het eerst in Japan te zijn, is “Lost in translation” met Bill Murray en Scarlett Johansson. Deze film uit 2003 vertelt het verhaal van een beroemd Amerikaans acteur, Bob Harris, die een paar dagen in Tokio verblijft om een commercial- en fotoshoot voor een bekend whiskymerk te doen. De vreemde Japanse gebruiken, de jetlag en zeurende telefoontjes en faxen van zijn vrouw, duwen hem langzaam maar zeker richting een mid-life crisis.