Categorie: "Filmpje"

Video: Japanse schoonmakers zeer efficiënt

In Japan is stiptheid erg belangrijk bij het rijden van treinen en metro’s. Hier denk je dan vooral aan de machinisten die ervoor zorgen dat ze precies op tijd vertrekken en aankomen. Je zou echter bijna vergeten dat al die treinen ook schoongemaakt moeten worden en dat gebeurt tevens met de bekende Japanse eerbied en efficiëntie!

Leuke Japanse reclame laat bijna onmogelijke acties zien

Heb jij ooit wel eens geprobeerd van grote afstand een propje papier in een prullenbak te gooien? Meestal lukken dat soort dingen niet, meer heel soms gaat het wel goed en het gevoel van voldoening is dan natuurlijk extra groot. In een Japanse reclame staan dit soort acties centraal en dat betekent een hilarisch filmpje!

Deze iPhone app stinkt!

Chat Perf iPhone app met geuren

Wat ruik ik nou?

Het moest er een keer van komen: een applicatie voor de smartphone die geuren verspreidt. De in Japan ontwikkelde Chat Perf werkt verrassend simpel. Je plugt een klein apparaatje met een ‘geurtankje’ in je iPhone en met een bijbehorende app kun je geurtjes ontvangen en verzenden.

“Heb jij een scheet gelaten?”
“Nee sorry, kreeg net een sms-je.”

Filmpje: Japan in 2 minuten

Filmpje - Japan in 2 minutenRegelmatig zie ik filmpjes over Japan op YouTube. Soms beelden van mooie landschappen en vergezichten, of interessante filmpjes over eeuwenoude of juist moderne kunst en cultuur, maar nog vaker knotsgekke filmpjes van Japanse tv-programma’s of homevideo’s. Dit filmpje toont een compilatie van veel hilarische filmpjes in 2 minuten.

Mysterieuze ruïnes in zee bij Yonaguni

Mysterieuze ruïnes in zee bij Yonaguni

Duikers bij de gigantische ruïnes

Nergens anders ter wereld komen de verhalen van een verzonken stad, een Atlantis, zo tot leven als bij het Japanse eiland Yonaguni. Daar trof een Japanse duiker namelijk op slechts tientallen meters diepte vreemde rotsformaties aan. Formaties met zulke kunstmatige vormen dat ze wel door mensen moeten zijn gemaakt. Een ontdekking die de wereldgeschiedenis op z’n kop zet.

PSY’s Gangnam Style scoort niet in Japan

Gangnam Style scoort niet in JapanOp YouTube is de videoclip ‘Gangnam Style‘ van de Koreaanse PSY inmiddels ruim 460 miljoen keer bekeken en wereldwijd een enorme hit geworden. Behalve in Japan. Dat is toch vreemd want K-pop, zoals Koreaanse muziek in Japan wordt genoemd, doet het normaal gesproken niet slecht in Japan. Of dringen de politieke spanningen tussen Japan en Korea nu toch ook de muziekindustrie binnen?

Zó maak je een trein schoon

Zó maak je een trein schoon in Japan

Presenteerrrr zeemleerrr!

Als je voor het eerst in Japan bent, vallen je al snel 2 dingen op: 1. Alles is zo goed geregeld; treinen rijden op tijd, mensen wachten netjes in de rij, kassa- of servicedeskmedewerkers zijn vriendelijk en hélpen je ook echt! 2. Alles is zo schoon; straten, treinen en openbare toiletten, je kunt er van de grond eten. In deze 2 korte filmpjes zie je hoe ‘die Japanners’ dat doen.

Filmpje: Japan got talent (2)

Japan got talent, glazen bol, vingervlug, truc, talentenjachtVanavond zit half Nederland weer voor ‘The Voice Of Holland’. Bij mijn weten is dat programma nog niet verkocht aan Japan, maar het fenomeen ‘talentenjachten’ is ook daar niet onbekend. In dit filmpje wekt een Japanse jongen de illusie dat hij een glazen bol laat zweven. Een simpele truc maar perfect uitgevoerd door ongelooflijke vingervlugheid en controle!

Filmpje: Japan got talent (1)

Japan got talent, talentenjacht, dans, videoVanavond zit half Nederland weer voor ‘The Voice Of Holland’. Bij mijn weten is dat programma nog niet verkocht aan Japan, maar het fenomeen ‘talentenjachten’ is ook daar niet onbekend. In dit filmpje maakt een Japans talent van dans, vechtsport en videoprojectie een spectaculaire show!