Categorie: "Animatie en manga"

Nieuw: 3D knuffelkussen!

3D knuffelkussen Sonico, dakimakuraIn een eerder blog heb ik al eens aandacht besteed aan het Japanse knuffelkussen (dakimakura). Dit levensgrote kussen met opdruk van -vaak- rondborstige dames in animestijl is niet bedoeld als seksspeeltje (hoewel het kussensloop afneembaar en uitwasbaar is…). Maar deze nieuwe 3D-variant maakt het verschil met een opblaaspop wel erg klein moet ik zeggen.

Live2D nieuwe stap in animatie

Live2D is het nieuwe 3DHet nieuwe 3D is Live2D. Dat klinkt bijna als een stap terug maar het is een nieuwe techniek die van 2D tekeningen interactieve 3D animaties maakt. Volgens de ontwikkelaar Cybernoids is het unieke software omdat het 3D effecten kan toevoegen aan handgetekende 2D animaties waardoor het dichter bij de originele tekeningen blijft. De huidige 3D films worden helemaal met computers gemaakt.

Robotrestaurants nieuwe trend in Japan

Robotrestaurants nieuwste trend JapanJapan staat bekend om zijn innovatieve ontwikkelingen op het gebied van high-tech, maar ook om zijn verscheidenheid aan bizarre thema-restaurants. De nieuwste trend brengt nu deze beide verschijnselen samen in het robotrestaurant. En denk daarbij niet aan blikkerige robots die je bestelling opnemen, maar aan levensechte, vechtlustige vrouwenrobots van zo’n 3,5 meter hoog. Eten is bijzaak.

Eenzaam? Neem een knuffelkussen!

Knuffelkussen dakimakura

Dakimakura | Foto: Danny Choo

In Japan zie je op straat en op tv weinig seksueel getint beeld- en filmmateriaal. Behalve dan de rondborstige dames in animatiefilms en manga’s. En dat deze dames populair zijn, blijkt wel uit het feit dat je er levensgrote kussens, dakimakura genaamd, van kunt kopen. Om mee te knuffelen dan hè!

 

 

Dragon Ball Z komt terug!

Dragon Ball Z komt terug!

Dragon Ball Z komt terug!

Fans van Japanse animatieseries kunnen hun hart ophalen, want Dragon Ball Z komt terug! Niet als serie, maar als een nieuwe animatiefilm in maart 2013 (in Japan). De serie, die wordt gezien als klassiek voorbeeld van de mangavorm shonen (gericht op jongens), werd ook in Nederland van 2000 tot 2003 op tv uitgezonden en was razendpopulair.

Pikante mascotte voor Japans wielrennen

Magical girl mascotte Japans wielrennen

Mascotte voor ... wielrennen? | Beeld: PistStar

In Japan wordt bijna alles vertegenwoordigd door een mascotte: steden, festivals, stations, sporten, noem het maar op. Meestal in manga/animestijl. Zo ook -sinds kort – het Japanse wielrennen. Maar bij het zien van deze pikante verschijning gingen zelfs de Japanse wenkbrauwen omhoog!

Animatiefilm ‘Prinses Mononoke’ wordt theaterstuk

Japanse animatiefilm Prinses Mononoke

Prinses Mononoke met Wolfgod Moro | Beeld: Studio Ghibli

De Japanse animatiefilm ‘Prinses Mononoko’ van bekend schrijver en regisseur Hayao Miyazaki (Studio Ghibli) zal in april 2013 in het theater worden opgevoerd. Het Londense ‘Whole Hog Theatre‘ heeft de film in samenwerking met Studio Ghibli bewerkt tot een ‘muzikaal theaterstuk’. Het is de eerste keer dat deze bekroonde film op het toneel zal verschijnen.