Categorie: "Recensies"

Anime gezien: Sword Art Online (Seizoen 1)

Sword Art Online heeft naar mijn mening één van de leukste onderwerpen die je kunt hebben in een anime. Het gaat over een tienerjongen die met duizenden anderen vast komt te zitten in een andere wereld, gecreëerd door Virtual Reality. Hij moet hier proberen te overleven en een samenleving opbouwen. Kan de serie echter aan de hoge verwachtingen voldoen die dit heerlijke onderwerp oproept?

Anime gezien: Kuroko No Basket

Er zijn veel verschillende animes te zien die gericht zijn op een sport en hoe een team vanuit het niets opkomt met een nieuwe speler, de hoofdpersoon, en dan mogelijk uitgroeit tot het beste team van Japan. In een eerder stadium had ik Haikyuu besproken, maar één van de meest populaire series in dit genre is Kuroko No Basket. De laatste aflevering van het derde seizoen is zojuist verschenen en dus is het tijd om deze anime over basketbal onder de loep te nemen.

Gezien: Japanse opera The End met Hatsune Miku

Tussen twee heel verschillende groepen begaf ik mij onlangs naar het Holland Festival om de virtuele Japanse opera The End te kijken. Om mij heen zaten enerzijds jonge fans van manga en Japan, te herkennen aan de kostuums die ze aanhebben en gekomen voor hun idool Hatsune Miku. De andere groep was eerder van middelbare leeftijd, normaal of deftig gekleed, op zoek naar een nieuwe culturele opera. Beide groepen werden op hun wenken bediend, met een unieke visuele trip over sterfelijkheid. Al moest je wel het vage verhaal voor lief nemen en de ervaring aankunnen…

Bordspel: Takenoko

In deze nieuwe rubriek bespreek ik de populairste spellen die in Japan worden gedaan, maar ook gezelschapsspellen met een groot of klein Japans tintje. Als eerste is het bordspel Takenoko aan de beurt, waar je een panda mag voeren!

Anime gezien: Haikyuu

In deze rubriek neem ik anime, de Japanse tekenseries, onder de loep. Waar gaat de anime over? Welke series moet je echt een keer kijken? Is die nieuwe anime je tijd waard? Allemaal vragen die hier besproken worden en vandaag bekijk ik Haikyuu, een anime over volleybal…