Categorie: "Lifestyle"

Nieuw: 3D knuffelkussen!

3D knuffelkussen Sonico, dakimakuraIn een eerder blog heb ik al eens aandacht besteed aan het Japanse knuffelkussen (dakimakura). Dit levensgrote kussen met opdruk van -vaak- rondborstige dames in animestijl is niet bedoeld als seksspeeltje (hoewel het kussensloop afneembaar en uitwasbaar is…). Maar deze nieuwe 3D-variant maakt het verschil met een opblaaspop wel erg klein moet ik zeggen.

Japans model wint ‘dubieuze’ Miss International 2012 verkiezing

Japanse Ikumi Yoshimatsu wint Miss International 2012 verkiezing

Ikumi Yoshimatsu

De 52e Miss International verkiezing in Okinawa (Japan) is voor het eerst in de geschiedenis gewonnen door… een Japanse. De 25-jarige Ikumi Yoshimatsu mag dan inderdaad oogverblindend zijn, het feit dat de schoonheidswedstrijd in Japan plaatsvond en 13 van de 15 juryleden Japans waren, leidde tot sceptische reacties in de media.

Zó maak je een trein schoon

Zó maak je een trein schoon in Japan

Presenteerrrr zeemleerrr!

Als je voor het eerst in Japan bent, vallen je al snel 2 dingen op: 1. Alles is zo goed geregeld; treinen rijden op tijd, mensen wachten netjes in de rij, kassa- of servicedeskmedewerkers zijn vriendelijk en hélpen je ook echt! 2. Alles is zo schoon; straten, treinen en openbare toiletten, je kunt er van de grond eten. In deze 2 korte filmpjes zie je hoe ‘die Japanners’ dat doen.

Japan opent eerste “knuffelcafé”

Eerste knuffelcafé Tokio geopend

Foto: knuffelcafé Soineya

Ja, je leest het goed: een knuffelcafé. En nee, het heeft deze keer niets met seks te maken! Deze bijzondere zaak opende 25 september de deuren in Tokio en draagt de toepasselijke naam Soineya wat zoiets als ‘samen slaapwinkel’ betekent. Je kunt hier heerlijk knuffelen en wegdromen in de armen van een mooie Japanse vrouw. Maar val niet in een diepe slaap want het kost wel een paar centen!

Vrouwen opgelet: op maat gemaakte naaldhakken!

Op maat gemaakte naaldhakken

Foto: KiBERA

Voor vrouwen die het graag (een paar centimeters) hogerop zoeken maar geen pijn willen lijden, heb ik goed nieuws: je kunt nu eenvoudig op maat gemaakte naaldhakken en pumps bestellen. En nog betaalbaar ook! Voor nog geen € 100 loop je voortaan met je neus in de wolken. Alsof je op comfortabele sneakers loopt. Je moet er alleen wel voor naar Tokio. Misschien gelijk 5 paar bestellen dan?

Plastic eten als menukaart

Plastic Japans eten

Echt? Nee, plastic!

Hoewel ik inmiddels 5 keer in Japan ben geweest en een cursus Japans heb gevolgd, reikt mijn kennis niet veel verder dan het herkennen van een enkel woord of teken. Toch is het bijzonder eenvoudig om in restaurants zonder tolk of woordenboek eten te bestellen. Met een Engelstalige menukaart? Nee, met hulp van plastic eten!

Hoera, wij gaan scheiden!

Hoera wij gaan scheiden!

Maak je eigen scheidingskrant

In Japan rust op scheiden nog enigszins een taboe. Toch stranden er ook in Japan steeds meer huwelijken en wordt de ‘sociale acceptatie’ van een scheiding groter. Maar hoe vertel je het aan je familie en vrienden? Nou simpel: je maakt gewoon een ‘Happy Divorce’ krant, al dan niet met een scheidingsfeestje! Jij komt toch ook?

Eenzaam? Neem een knuffelkussen!

Knuffelkussen dakimakura

Dakimakura | Foto: Danny Choo

In Japan zie je op straat en op tv weinig seksueel getint beeld- en filmmateriaal. Behalve dan de rondborstige dames in animatiefilms en manga’s. En dat deze dames populair zijn, blijkt wel uit het feit dat je er levensgrote kussens, dakimakura genaamd, van kunt kopen. Om mee te knuffelen dan hè!