Categorie: "Voetbal"

Japanse vrouwen verliezen kansloos WK-finale

Net als vier jaar geleden stonden de vrouwen van Japan en de Verenigde Staten tegenover elkaar in de finale van het WK voetbal voor vrouwen. Het resultaat was echter heel anders, want Japan verloor deze keer met een grote uitslag van 5-2 door een zeer sterk begin van de Verenigde Staten.

Japanse vrouwen naar finale WK voetbal

Het Japanse vrouwenteam heeft opnieuw met de hakken over de sloot gewonnen, ditmaal een 2-1 overwinning tegen Engeland, en staat opnieuw in de finale van het WK voor vrouwenvoetbal. Daar is net als vier jaar geleden de Verenigde Staten de tegenstander.

Oranjevrouwen in achtste finale WK tegen Japan

Onze voetbalsters moesten enkele dagen wachten of de derde plek in de poule wel voldoende zou zijn om naar de volgende ronde te gaan en wie dan de tegenstander zou worden. Nu de laatste poulewedstrijden zijn gespeeld is dat bekend: Nederland speelt in de nacht van dinsdag op woensdag om vier uur tegen Japan!

Japan loot onder andere Syrië voor kwalificatie WK voetbal

Onlangs is de loting geweest voor de Aziatische kwalificaties van het WK 2018 in Rusland. Japan lootte daarbij niet heel positief, want het moet onder andere naar Syrië en Afghanistan toe om een plekje op het WK veilig te stellen. Al is het nog maar de vraag of die wedstrijden in deze onrustige landen gespeeld kunnen worden of dat er uitgeweken moet worden naar een buurland.